Tofu
Tofu Tikka Masala (vegánske)
Autor receptu: ryzasos
Tiež milujete Tikka Masalu? Poďte ju vyskúšať vo vegánskej verzii, ktorú si pripravíme s tofu.* Vegánska tofu Tikka Masala poteší
nielen neodolateľnou exotickou chuťou, no tiež jednoduchosťou prípravy. Poďte sa o tom presvedčiť tiež a recept si isto uložte.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Tofu pomocou papierových utierok zbavíme čo najviac vody, a potom ho nakrájame na malé kocky.
- Ryžu dobre prepláchneme a v menšom hrnci ju zalejeme s 250 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju prikrytú na slabom plameni približne 13 minút. Po dovarení ju necháme prikrytú.
- V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nastrúhaný čerstvý zázvor a minútu restujeme na silnom plameni.
- Pridáme všetky koreniny, nakrájané tofu a opäť minútu restujeme.
- Potom pridáme paradajkový pretlak, sekané paradajky z konzervy a tofu v omáčke varíme 5 minút na miernom plameni.
- Potom pridáme kokosové mlieko, nasekaný čerstvý koriander, zamiešame a necháme ešte minútu prevrieť.
- Hotové jedlo podávame s uvarenou ryžou.