Tofu

Tofu Tikka Masala (vegánske)

Autor receptu: ryzasos

Tiež milujete Tikka Masalu? Poďte ju vyskúšať vo vegánskej verzii, ktorú si pripravíme s tofu.* Vegánska tofu Tikka Masala poteší nielen neodolateľnou exotickou chuťou, no tiež jednoduchosťou prípravy. Poďte sa o tom presvedčiť tiež a recept si isto uložte.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tofu pomocou papierových utierok zbavíme čo najviac vody, a potom ho nakrájame na malé kocky.
  2. Ryžu dobre prepláchneme a v menšom hrnci ju zalejeme s 250 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju prikrytú na slabom plameni približne 13 minút. Po dovarení ju necháme prikrytú.
  3. V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  4. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nastrúhaný čerstvý zázvor a minútu restujeme na silnom plameni.
  5. Pridáme všetky koreniny, nakrájané tofu a opäť minútu restujeme.
  6. Potom pridáme paradajkový pretlak, sekané paradajky z konzervy a tofu v omáčke varíme 5 minút na miernom plameni.
  7. Potom pridáme kokosové mlieko, nasekaný čerstvý koriander, zamiešame a necháme ešte minútu prevrieť.
  8. Hotové jedlo podávame s uvarenou ryžou.