Ryžové rezance

Thajské rezance Pad Thai s krevetami

Autor receptu: roxanne

Rýchly a ľahký obed alebo večera - pre tých, ktorí majú radi ázijskú kuchyňu.

3-4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si zeleninu - očistíme mrkvu, nakrájame ju šikmo na tenšie plátky, ktoré ešte prerežeme na polovicu. Špargľu nakrájame na menšie kúsky, a takisto môžeme pokrájať aj hrachové lusky na menšie kúsky, ak sa nám zdajú príliš veľké na jedno sústo. Mini papriky (jedna červená, jedna žltá) očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu prerežeme na polovicu a nakrájame na mesiačiky.
  2. Na troche masti opražíme cibuľu, pridáme mrkvu, hrášky, papriku aj špargľu, a podľa chuti štipľavú papriku nakrájanú na tenké plátky. Po chvíli opekania (za stáleho miešania) pridáme olúpané krevety. Mne sa podarilo kúpiť marinované, keby neboli, tak obyčajné krevety predtým na pár hodín namarinujem (olej, sójovka, ustricová omáčka, lisovaný cesnak, thajské korenie, štipka soli).
  3. Pridáme Pad Thai pastu, thajské korenie, sójovú aj ustricovú omáčku a postupne podlievame podľa potreby vodou. Ak treba, prisolíme. Na chvíľu panvicu prikryjeme, aby sa zelenina trošku podusila. Krevety netreba dlho variť, už sú predvarené. Po pár minútach zeleninu skontrolujeme, a ak je primerane podusená, šťavu jemne zahustíme škrobom vymiešaným v miske s trochou vody.
  4. V separátnom hrnci uvaríme v osolenej vode široké ryžové rezance. Na spodok taniera dáme rezance a prikryjeme ich zmesou kreviet a zeleniny. Pridáme nakrájaný čerstvý koriander, posekané arašidy a jedlo jemne pokropíme limetkovou šťavou.