Mäsové guľky
Mäsové guľky

Teľacie köfte guľky v paradajkovej omáčke videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 26. marca 2023

Malé mäsové guľky varené v paradajkovej omáčke a poliate cesnakovým jogurtom. Je to jednoduché a úžasné jedlo, ktoré môžete jesť s chlebom, alebo Zobraziť celý popisMalé mäsové guľky varené v paradajkovej omáčke a poliate cesnakovým jogurtom. Je to jednoduché a úžasné jedlo, ktoré môžete jesť s chlebom, alebo aj inou prílohou. Hodí sa aj ryža, zemiaky, alebo bulgur.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

5-6 porcií
porcií
30 minút
tepelná úprava
Teľacie köfte guľky v paradajkovej omáčke (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Na köfte:
500 g mleté
1 dl
1 ks nastrúhaná
1 ks čerstvá (na kocky pokrájaná)
1 ks
1 KL
1 KL
podľa potreby
Na obalenie guliek:
Na opraženie:
Na omáčku:
2 PL (salça)
1 ks (nadrobno nakrájaná)
7 dl
50 g
Okrem toho:
500 g
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme guľky veľkosti orecha. Guľky obalíme v troche múky a rýchlo opražíme na oleji. Guľky vyberieme, pridáme maslo, potom nakrájanú cibuľu a chvíľu ju opečieme. Následne pridáme paradajkovú pastu, opečieme ju 2 minúty a pridáme vodu. Osolíme a vložíme mäsové guľky. Zakryjeme pokrievkou a varíme 15 minút. Po 15 minútach guľky pomaly premiešame a varíme zakryté ešte 15 minút.

  2. 2

    Hotové polejeme cesnakovým jogurtom a posypeme mätou. Podávame najčastejšie s chlebom, ale kľudne aj s inou prílohou. Prajem dobrú chuť !

    Teľacie köfte guľky v paradajkovej omáčke (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

    Teľacie köfte guľky v paradajkovej omáčke (videorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

farbuska
Vyzerajú utešene s tou jogurtovou polevou. Už sa chystám na niektorý z tvojich receptov s touto alebo podobnou polevou. Musí to byť veľmi chutné.
hannes
Vyzerá to krásne a zrejme to rovnako tak chutí. Teľacinka je pre seniora ako som ja trocha drahý špás, ale určite to urobím z mletého hovädzieho stehna. Otázočka, teda dve: Naozaj stačia dve PL pasty na trištvrte litra omáčky? A čím sa to zahustí? Jogurt bude zrejme gréckeho typu. Obyčajný je dobré nechať odkvapkať na plachtičke, uloženej v cedníku. A dám si k tomu špecle....
cesminaz
@farbuska (26.3.2023 19:13)

Tento tip jedál je výborný, určite neolutuješ. Je to velmi jednoduché a pomerne rýchle jedlo🙂
cesminaz
@hannes (27.3.2023 09:23)

Pekne zdravím. Jogurt je celkom obyčajný 3,5% tuku. Na toto jedlo nieje vhodný grécky jogurt, lebo ten je dosť hustý a musel by si ho zriediť s vodou, aby bol redší a dal sa ním vlastne vrch akoby poliať🙂 A okrem toho grécky jogurt má inú chuť, ktorá sa sem velmi nehodí. Takže ja odporúčam celkom obyčajný jogurt.
Čo sa týka druhej otázky...
Ano stačí úplne 2pl salçe/pasty. Ako vidno aj vo videu, šťava zhustne počas tej celkovej 1/2hodiny sama. Časť vody popije ten kuskus, na 1dl kuskusu počítaj 1,5dl vody. Zostane ti 5,5dl a to sa varením za tú 1/2hodinu redukuje a zhustne🙂 Vo videu to presne všetko vidno, ak chceš pozri si ho. A čo sa týka mäsa, kludne použi hovädzie, aj to je dobré. Ja zvyknem tiež obmienať občas. Budem rada ak mi po vyskúšaní dáš vedieť. Pozdravujem🙂