Teľacie fašírky

Teľacie fašírky pečené v rúre (fotorecept)

Autor receptu: imaginarium

Niekto nedá dopustiť na smažené fašírky, ja nedám dopustiť na pečené. Nemusím sa báť horúceho, pŕskajúceho oleja a je to aj zdravšie :-)

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu na oleji/masti a necháme vychladnúť.
  2. Mleté mäso (ľubovoľné) rozmrvíme do misky. Rožky namočíme do studenej vody, vyždímame ich a bez vody ich pridáme k mäsu. Pridáme vajíčko, 2 strúčiky cesnaku, ČL soli a mleté čierne korenie na špičku ČL. Nezabudneme pridať vychladnutú cibuľku a poriadne premiešame.
  3. Nakrájame si tvrdý syr na kocky, z mäsovej hmoty odoberieme tak akurát do dlane a vytvoríme fašírku.
  4. Vytvarované fašírky obalíme najprv v rozľahanom vajíčku a potom v strúhanke. Hotové fašírky ukladáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.
  5. Na každú fašírku položíme plátok masla a dáme piecť do vyhriatej rúry na 250 °C na 30 minút.
  6. Syr trošku vytiekol, ale na chuti to neubralo. Ale ak máte nejaké tipy, ako zabrániť syru vytekať, tak sem s nimi :)
  7. Podávať môžeme so zemiakovou kašou a ľubovoľnou zeleninou. Dobrú chuť. Poznámka: Z tohto množstva mi vyšlo 12 malých fašíriek.