Tekvicový prívarok

Tekvicový prívarok s mäsovým perkeltom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Mäso pokrájame na menšie kúsky. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, osolíme, pridáme mäso, mleté čierne korenie, bobkový list. Po chvíľke miešania pridáme 2 PL mletej červenej papriky. Premiešame a hneď podlejeme vodou, aby paprika nezhorkla. Dusíme domäkka. Ak bude treba, počas varenia pridáme vodu.
  2. Tekvicový prívarok: Tekvicu očistíme a nastrúhame, prípadne použijeme už nastrúhanú mrazenú. V hrnci na oleji speníme cibuľu nakrájanú na tenké pásy, pridáme tekvicu, celé čierne korenie, bobkový list, soľ , chvíľku podusíme, podlejeme vodou a pridáme 3 lyžice octu. Varíme asi 15 minút.
  3. Potom k tekvici pridáme nasekaný kôpor, prevaríme a stiahneme na mierny oheň. Smotanu zmiešame s múkou a vmiešame do tekvice. Prevaríme za stáleho miešania a vypneme.
  4. Do hlbšieho taniera naberieme prívarok a do stredu pridáme perkelt. Podávame s chlebom.