Tekvicový prívarok
Tekvicový prívarok s mäsovým perkeltom
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso pokrájame na menšie kúsky. Nakrájanú cibuľu
speníme na oleji, osolíme, pridáme mäso,
mleté čierne korenie, bobkový list. Po
chvíľke miešania pridáme 2 PL
mletej červenej papriky. Premiešame a hneď
podlejeme vodou, aby paprika nezhorkla.
Dusíme domäkka. Ak bude treba, počas varenia
pridáme vodu.
- Tekvicový prívarok: Tekvicu očistíme a nastrúhame, prípadne použijeme už nastrúhanú mrazenú. V hrnci na oleji speníme cibuľu nakrájanú na tenké pásy, pridáme tekvicu, celé
čierne korenie, bobkový list, soľ , chvíľku podusíme, podlejeme vodou a pridáme 3 lyžice octu. Varíme asi 15 minút.
- Potom k tekvici pridáme nasekaný kôpor, prevaríme a stiahneme na mierny oheň. Smotanu zmiešame s múkou a vmiešame do tekvice. Prevaríme za stáleho miešania a vypneme.
- Do hlbšieho
taniera naberieme prívarok a do stredu pridáme perkelt. Podávame s chlebom.
|