Tekvicový prívarok

Tekvicový prívarok s hovädzím mäsom a zemiakmi

Autor receptu: olinecka

Jednoduchý letný obed.

4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu očistíme vyberieme jadierka nastrúhame na strúhadle.
  2. 2 PL masla rozpustíme, pridáme trocha mletého čierneho korenia, nastruhanú tekvicu, 1 ČL soli a dusíme pod pokrievkou do mäkka 15-20 minút.
  3. Potom pridáme čerstvý kôpor pokrájaný na drobno a necháme pár minút variť. Zalejeme smotanou izbovej teploty, dochutíme soľou, octom, cukrom (nemusí byť) necháme krátko prevariť. Podávame so zemiakmi, knedľou alebo podľa seba.
  4. Hovädzie mäso bolo predvarené z polievky. Nakrájanú cibuľu orestujeme do sklovita na oleji, pridáme mäso pokrájané na kocky, podlejeme vývarom alebo teplou vodou. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a sladkou červenou paprikou. Dobrú chuť.