Tekvicový perník s „pivnými“ jablkami
Janko Dudáš
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 26. septembra 2017
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 26. septembra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
35 minút
na 165 °C
na 165 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| 1 ks |
|
| 50 ml |
|
| 10 g |
|
| štipka |
|
| „Pivné“ jablká: | |
| 250 g |
|
| 500 ml |
|
| 200 g |
|
| z 2 citrónov |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na tekvicový perník zmiešame a vypracujeme hladkú zmes. Vylejeme na vymastený plech a pečieme asi 35 minút pri 165 °C.
- 2
„Pivné“ jablká: Pivný nálev pripravíme zo svetlého piva, cukru a citrónovej šťavy. Tekutinu na miernom ohni zredukujeme na tretinu. Očistené a umyté jablká marinujeme v pivnom náleve.
- 3
Tekvicový perník podávame s marinovanými jablkami, dozdobíme drobným ovocím a čokoládovým pieskom alebo postrúhanou čokoládou.
Tiež tekvicový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu