Tekvicový koláč
Tekvicový koláč

Tekvicový perník s „pivnými“ jablkami

Janko Dudáš
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 26. septembra 2017
Tekvicový perník s „pivnými“ jablkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
35 minút
na 165 °C

Suroviny

500 g
100 g
100 g
100 ml
1 ks
50 ml
10 g
 štipka
„Pivné“ jablká:
250 g
500 ml
200 g
z 2 citrónov




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na tekvicový perník zmiešame a vypracujeme hladkú zmes. Vylejeme na vymastený plech a pečieme asi 35 minút pri 165 °C.

  2. 2

    „Pivné“ jablká: Pivný nálev pripravíme zo svetlého piva, cukru a citrónovej šťavy. Tekutinu na miernom ohni zredukujeme na tretinu. Očistené a umyté jablká marinujeme v pivnom náleve.

  3. 3

    Tekvicový perník podávame s marinovanými jablkami, dozdobíme drobným ovocím a čokoládovým pieskom alebo postrúhanou čokoládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia