Tekvicový koláč s jablkom a pomarančom fotorecept
Foto: elenas
Zvýšilo mi trochu tekvice, tak som upiekla tento jednoduchý koláč. Koláč sa podaril veľmi jemný, voňavý a šťavnatý.
porcií
príprava
na 185 °C
Suroviny
350 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
125 g |
|
150 g |
|
3 ks |
|
100 g |
|
220 g |
|
1 bal. |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
70-100 g |
|
1 PL |
|
Na vrch: | |
2-3 PL |
|
100 g |
|
100 ml |
|
|
Postup
-
1
Tekvicu a jablko som ošúpala a nahrubo nastrúhala. Pridala pomarančovú kôru a šťavu, 50 g cukru, med, hrozienka, škoricu a muškátový oriešok. Všetko spolu premiešala a dala do mikrovlnky na 2 minúty.
-
2
Zmäknute maslo som vymiešala s ostatným cukrom, potom pridala a zašľahala vajcia.
-
3
Do zmesi som zamiešala tekvicovú zmes a nakoniec aj múku s práškom do pečiva.
-
4
Cesto som vyliala do vymastenej okrúhlej formy (28 cm) a dala piecť do vyhriatej rúry na 185 °C cca 45-55 minút. Pripadne vyskúšame cesto drevenou špajdľou, ak je čista a suchá, koláč je hotový.
-
5
Hotový koláč ešte horúci som potrela pomarančovým džemom (džem som trochu zriedila s horúcou vodou) a nechala vychladnúť.
-
6
Vychladnutý koláč som vybrala z formy a poliala čokoládovou polevou ganache, ktorú som pripravila tak, že som smotanu rozohriala tesne pod bod varu a pridala nalámanú čokoládu, nechala postať až sa čokoláda rozpustí a premiešala do hladkého krému a nechala trochu vychladnúť. Vrch koláča som posypala orechovým posypom. Keďže tekvica je dosť ťažká, koláč vyšiel trochu hutnejší ale chuťovo šťavnatý a jemný.
“Milujem” je Tvoje frefné komentáre :-)
haha Jsi mě dostala, milá @Terinka55 , díky. Sranda musí být, i kdyby na chleba nebylo. Přeji hezký večer!
Všetky chute sa dajú dohromady a tekvica trochu zmäkne ale určite to pôjde upiecť aj bez mikrovlnky.