Tekvicový guláš
Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou
Autor receptu: redakcia
Postup- Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na
oleji. Pridáme drvenú rascu, korenie, nastrúhaný
muškátový oriešok a premiešame. Pridáme
ocot a zalejeme vodou.
- Zemiaky ošúpeme,
nakrájame na kocky a uhorky nakrájame
nadrobno. Pridáme do hrnca a necháme dusiť
asi 8 minút.
- Potom pridáme tekvicu nakrájanú na kocky.
Zalejeme horúcou vodou, aby bolo všetko
ponorené. Pridáme štipku rozmarínu a bobkový
list. Varíme 45 minút na miernom ohni.
Na záver dochutíme soľou a pridáme smotanu
na šľahanie. Varíme ďalších 10 minút.
- Zemiaková knedľa: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme
a roztlačíme. Pridáme múku, vajce, soľ a korenie
a rozmiesime. Z cesta vytvarujeme valčeky,
ktoré vhodíme do vriacej osolenej vody
a varíme na miernom ohni asi 20 minút. Vyberieme,
a pokrájame na plátky. Posypeme
nakrájanými čiernymi olivami a podávame s tekvicovým gulášom.
|