Tekvicový guláš

Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava

Postup

  1. Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme drvenú rascu, korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a premiešame. Pridáme ocot a zalejeme vodou.
  2. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uhorky nakrájame nadrobno. Pridáme do hrnca a necháme dusiť asi 8 minút.
  3. Potom pridáme tekvicu nakrájanú na kocky. Zalejeme horúcou vodou, aby bolo všetko ponorené. Pridáme štipku rozmarínu a bobkový list. Varíme 45 minút na miernom ohni. Na záver dochutíme soľou a pridáme smotanu na šľahanie. Varíme ďalších 10 minút.
  4. Zemiaková knedľa: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a roztlačíme. Pridáme múku, vajce, soľ a korenie a rozmiesime. Z cesta vytvarujeme valčeky, ktoré vhodíme do vriacej osolenej vody a varíme na miernom ohni asi 20 minút. Vyberieme, a pokrájame na plátky. Posypeme nakrájanými čiernymi olivami a podávame s tekvicovým gulášom.