Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Tekvicovo-batatový krém so zázvorom a s knedľou

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 21. februára 2020
Tekvicovo-batatový krém so zázvorom a s knedľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

500 g
500 g
120 ml
120 g
50 g
Knedľa:
150 g
40 g
1 ks
15 g




Postup

  1. 1

    Knedľa: V mise zmiešame nakrájané pečivo, slivky, vajíčko a nasekanú koriandrovú vňať. Z masy vytvarujeme knedľu, ktorú zabalíme do potravinovej fólie a varíme vo vode 15 minút.

  2. 2

    Polievka: Očistenú a pokrájanú tekvicu a bataty pečieme pokvapkané olejom pri 150 °C asi 20 minút. Na oleji orestujeme pokrájanú šalotku, zázvor, pridáme upečenú zeleninu, cukor, soľ, trochu vody a povaríme. Polievku rozmixujeme, prepasírujeme a zjemníme smotanou.

  3. 3

    Polievku podávame s uvarenou knedľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia