Tekvicové klobúčiky

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pasta cesto: múku, vajce, olivový olej a štipku soli vymiešame do hladkého, pružného cesta, ktoré dáme do igelitového vrecúška a necháme odpočinúť v chladničke.
  2. Plnka: očistenú tekvicu nakrájame na malé kocky asi 1x1 cm, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme bylinkami, okoreníme a dáme piecť na 180 stupňov. Pečieme domäkka. Upečenú tekvicu necháme vychladnúť.
  3. Príprava cestovín: odpočinuté cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme na hrúbku 3 mm. Malým vykrajovačom naznačíme krúžky s priemerom 3 cm. Do ich stredu naukladáme tekvicové kocky, okraje navlhčíme vodou a a zakryjeme druhou časťou cesta. Takto pripravené cappelletty varíme vo vriacej osolenej vode asi 7 minút.
  4. Príprava omáčky: na panvicu dáme trošku vody, pridáme maslo, ktoré po rozpustení vytvorí krémovú omáčku, ktorú osolíme, pridáme nasekanú vňať a amaretto. Vložíme uvarené cappelletty, prehádžeme spolu s parmezánom a podávame.