Plnená tekvica fotorecept
Foto: kvakac
Je to nenáročné na suroviny a na prípravu. Chutí pritom skvelo. Ja viem, nie je to mäso, ale raz za čas aj to treba. Zobraziť celý popisJe to nenáročné na suroviny a na prípravu. Chutí pritom skvelo. Ja viem, nie je to mäso, ale raz za čas aj to treba.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
1 ks (1625 g) |
|
200 g (alebo iný syr podľa chuti |
|
250 g |
|
4 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 - 2 ks starší (podľa veľkosti tekvice) |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Rožok mi zakryla tekvica.
-
2
Z tekvice odrežeme tenký "vrchnák". Vydlabeme stred s jadierkami, dužina by mala byť hrubá aspoň 1,5 cm. Jadierka nevyhadzujte, je z nich ohromná zeleninová polievka. Vnútro tekvice osolíme.
-
3
Rožok pokrájame na menšie kúsky, pridáme nastrúhaný syr, vajcia, ajvar, strúhaný cesnak a premiešame.
-
4
Nasypeme oregano, zamiešame. Necháme postať 5 minút, nech sa rožok rozmočí.
-
5
Naplníme tekvicu. Pozrite na misu, akurát mi to vošlo do tekvice.
-
6
Priložíme zrezaný vrch tekvice a trochu ho prichytíme, aby sa nezačal pri pečení krútiť, ako červík na slnku. Šup s tekvicou do rúry. Ja som pod ňu podložil alobal na plech. Pri pečení čosi vytečie a potom sa to ťažko čistí. Rúru dáme na 190 °C a pečieme hodinu. Keď vám začne vytláčať vrchnák a takto sa rozťahovať, je hotová.
-
7
Vytiahneme a necháme trochu vychladnúť, aby syr v nej trochu stuhol.
-
8
A tu je už na tanieri, nejaký chlieb alebo pečivo k tomu a sváča je hotová.
Vďaka za koment. Veď to, darmo som hlava rodiny, keď krk s ňou točí ako chce a snaží sa ma presvedčiť, aké je to zdravé. Veď som si do rohlíku spravil dierku a vsunul do nej klobásku. To aby som nedostal zrádnika z toľkého zdravého jedla.
Vďaka za koment. Je to dobré, ale masso je masso, tak som si tajne dal jednú klobásku k tomu.
Jaj, jsi mě uklidnil. I mě někdy popadnou "bezmasé" myšlenky. Otřepu se a o chvílu opět frčím na masku. Hůř je, když si zdraví vyžádá přestávku. Už jsem jich pár měla. Darmo, tělo si samo povie čo , kedy a ako. Krásný den! Máš nádherné tekvice, vlastné? Tiše závidím, ja som tekvicožrůt.
Tie tekvice sú od sestry. Mojím sa akosi nedarí.
Vďaka za koment. Dám do hrnca variť tekvicovú dužinu s jadierkami a koreňovou zeleninou ( mrkva, petržlen, zeler, kaleráb ) plus jedna cibuľa a pár strúčikov cesnaku, ak je domá pór aj ten. Korenie čierne cele a pár zrniečok nové korenie. Petržlenovú vňať a soľ. Koreňovú zeleninu nakrájam. Varím pomalým varom sem tam bublina, alebo v pomalom hrnci, aby ostala pekne čistá. Keď je zelenina mäkká polievku prelejem cez sitko a uvarenú koreňovú zeleninu nakrájam a pridám do polievky. Nejakú cestovinu k tomu a je hotová. Je to jednoduché a pritom chutné.