Plnená tekvica

Tekvica plnená zmesou mäsa a konopných semienok

Autor receptu: redakcia

4
porcie
75 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu očistíme od šupky, nakrájame na asi 5 cm hrubé plátky, zbavíme semienok a umyjeme. Mäso pomelieme na stredne hrubo, pridáme soľ, konopné semienka a zľahka premiešame. Zmesou naplníme pripravenú tekvicu, poukladáme na vymastený plech, podlejeme vodou alebo vývarom, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 160 °C asi hodinu.
  2. Z múky, piva, vajca a zo soli spravíme husté cestíčko, cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré rozoberieme, namočíme do cestíčka a vypražíme na rozohriatom oleji dozlata. Na servítke necháme osušiť od oleja.
  3. Zvyšnú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, dáme do kastróla s olejom a orestujeme. Pridáme umytý špenát, podlejeme trochou vody alebo vývarom, osolíme, dusíme asi 3 minúty, rozmixujeme, zašľaháme doň maslo a dochutíme.