Plnená tekvica
Tekvica plnená zmesou mäsa a konopných semienok
Autor receptu: redakcia
Postup- Tekvicu očistíme od šupky, nakrájame
na asi 5 cm hrubé plátky, zbavíme semienok a umyjeme. Mäso pomelieme na
stredne hrubo, pridáme soľ, konopné
semienka a zľahka premiešame. Zmesou naplníme pripravenú tekvicu, poukladáme na vymastený plech, podlejeme
vodou alebo vývarom, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 160 °C asi hodinu.
- Z múky, piva, vajca a zo soli spravíme
husté cestíčko, cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré rozoberieme,
namočíme do cestíčka a vypražíme na
rozohriatom oleji dozlata. Na servítke
necháme osušiť od oleja.
- Zvyšnú cibuľu a cesnak nakrájame
nadrobno, dáme do kastróla s olejom
a orestujeme. Pridáme umytý špenát, podlejeme trochou vody alebo vývarom, osolíme, dusíme asi 3 minúty, rozmixujeme, zašľaháme doň maslo
a dochutíme.
|