Také skoro obyčajné pečené klobásy po sicílsky

2010 - bez fotky2010, 21. septembra 2010
Také skoro obyčajné pečené klobásy po sicílsky
Foto: 2010

Co sa stane zo surovych klobas najlepsie talianskych (salsiccia fresca ) ked sa k nim prida citronova stava, kora, petrzlenova vnat, cerstvy bobkovy list Zobraziť celý popisCo sa stane zo surovych klobas najlepsie talianskych (salsiccia fresca ) ked sa k nim prida citronova stava, kora, petrzlenova vnat, cerstvy bobkovy list s cesnekom a cibulou a zemiakmi , olivovym olejom a da sa to vsetko piect to truby?Skuste...

15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

600  g
700  g
2  struciky
1 ks
3  lyzice
3 ks cerstvy
1 ks
100  ml
4  lyzice




Postup

  1. 1

    Na vacsi pekac na sporaku dame rozohriat dve lyzice oleja a rychlo oprazime klobasy zo vsetkych stran. Vyberie na misku a odlozime ,dame oprazit cibulu cesnak do toho isteho velkeho pekaca. Pred tym sme si pripravili zemiaky. My sme mali male ruzaky ktore stacilo len 'orajbat " nebolo ich treba skrabat.Tak som ich nakrajal na hrubsie kolecka.

    Také skoro obyčajné pečené klobásy po sicílsky - obrázok 1
  2. 2

    Na oprazenu cibulu dame naspat klobasy a pridame surove nakrajane zemiaky. Poriadne pokorenime drvenym korenim a morskou solou. Z polky citrona ostruhame koru a tak isto vytlacime stavu z polky citrona a polku petrzlenovej vnate nakrajanej na drobno a tiez 3 cerstve bobkove listy a vsetko zmiesame a podlejeme vodou. Nakoniec postriekame trochou olivoveho oleja ( v taliansku vela).

  3. 3

    Pekac dame do rozohriatej rury a pecieme zakrite pokial zemiaky nie su makke. cca. 30 -40 minut.

  4. 4

    Vyberieme z rury prizdobime druhou polkou cerstvej petrzlenovej vnate a ochutime zvyskom citrona podla potreby.

Diskusia k receptu

evusik
@2010 ty vieš človeku narobiť také chute hneď z rána .... zase jeden tvoj úžasný, tak trochu exotický (klobáska + citrón) recept :-)
2010
evusik,
nie trochu , uplne ine lebo ako si povedala citron s klobasou,? ( ani paprika a slanina)...
Ten citron ochutil len tie zemiaky lebo klobasa bola pred pecena a ostatne prisady vytvorili super chut , tak ako dakde na sicilii v tratorii.
K tomu pohar vina super.
PS: radsej som ani nepisal tie klobasy maju v sebe fenel na miesto papriky.
helca103
jedla som tie klobasky no nie na sicílii ale doma dostala som pár kúskov a chutia úplne inak ako tie naše slovenské....ale tento receptik vyzerá dobre
nicopopa
myslím že je to velmi chutne. U nas sa zje viac surove klobasy ako udene. Už mám taku chuuut, ale za chvilu ideme do Rumunska. Ukladala som do KK.
altyn
Toto vyskúšam, to vyzerá to tak slovensky a pri tom exoticky...
altyn
@2010 , tvoje recepty si vždy so záujmom prečítam, no doteraz som nemal odvahu ich odskúšať. Až na tento recept. Je to tak blízke slovensku a predsa je to iné. Nabral som odvahu a neľutujem! Z počiatku som mal obavy, no chuť ma veľmi prekvapila, samozrejme pozitívne! :-)))))))))))))))))) Akurát že som to musel robiť dlhšie, asi 60-70 minút, zemiaky sa nie a nie uvariť..... Ale klobása nemala chybu! Nasala všetky príchute, cesnak, cibuľu a aj ten citrón (a toho som sa bál). Výsledok ma prekvapil a potešil a potešil aj moje chuťové poháriky. Určite to uvarím znova. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
2010
Altyn, diki , ale ja som mal naozaj mensie zemiaky , ked ide dlhsie treba dat alu. foliu a trochu podliat a ked mas nakoniec prepnut na vrch na grill.
armin
Kde sa daju zohnat salsiccie na slovensku?pls
gionima
Salsicia je len mlete maso ochutene o sol a ak chce niekto moze pridat aj koreniny podla chuti taliani davaju mozzarellu,ci rukollu,hriby sa to natlaci do crievka a je to.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia