Foto: 2010
Co sa stane zo surovych klobas najlepsie talianskych (salsiccia fresca ) ked sa k nim prida citronova stava, kora, petrzlenova vnat, cerstvy bobkovy list Zobraziť celý popisCo sa stane zo surovych klobas najlepsie talianskych (salsiccia fresca ) ked sa k nim prida citronova stava, kora, petrzlenova vnat, cerstvy bobkovy list s cesnekom a cibulou a zemiakmi , olivovym olejom a da sa to vsetko piect to truby?Skuste...
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na vacsi pekac na sporaku dame rozohriat dve lyzice oleja a rychlo oprazime klobasy zo vsetkych stran. Vyberie na misku a odlozime ,dame oprazit cibulu cesnak do toho isteho velkeho pekaca. Pred tym sme si pripravili zemiaky. My sme mali male ruzaky ktore stacilo len 'orajbat " nebolo ich treba skrabat.Tak som ich nakrajal na hrubsie kolecka.
-
2
Na oprazenu cibulu dame naspat klobasy a pridame surove nakrajane zemiaky. Poriadne pokorenime drvenym korenim a morskou solou. Z polky citrona ostruhame koru a tak isto vytlacime stavu z polky citrona a polku petrzlenovej vnate nakrajanej na drobno a tiez 3 cerstve bobkove listy a vsetko zmiesame a podlejeme vodou. Nakoniec postriekame trochou olivoveho oleja ( v taliansku vela).
- 3
Pekac dame do rozohriatej rury a pecieme zakrite pokial zemiaky nie su makke. cca. 30 -40 minut.
- 4
Vyberieme z rury prizdobime druhou polkou cerstvej petrzlenovej vnate a ochutime zvyskom citrona podla potreby.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
nie trochu , uplne ine lebo ako si povedala citron s klobasou,? ( ani paprika a slanina)...
Ten citron ochutil len tie zemiaky lebo klobasa bola pred pecena a ostatne prisady vytvorili super chut , tak ako dakde na sicilii v tratorii.
K tomu pohar vina super.
PS: radsej som ani nepisal tie klobasy maju v sebe fenel na miesto papriky.