Také skoro obyčajné pečené klobásy po sicílsky

Autor receptu: 2010

Co sa stane zo surovych klobas najlepsie talianskych (salsiccia fresca ) ked sa k nim prida citronova stava, kora, petrzlenova vnat, cerstvy bobkovy list s cesnekom a cibulou a zemiakmi , olivovym olejom a da sa to vsetko piect to truby?Skuste...

15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na vacsi pekac na sporaku dame rozohriat dve lyzice oleja a rychlo oprazime klobasy zo vsetkych stran. Vyberie na misku a odlozime ,dame oprazit cibulu cesnak do toho isteho velkeho pekaca. Pred tym sme si pripravili zemiaky. My sme mali male ruzaky ktore stacilo len 'orajbat " nebolo ich treba skrabat.Tak som ich nakrajal na hrubsie kolecka.
  2. Na oprazenu cibulu dame naspat klobasy a pridame surove nakrajane zemiaky. Poriadne pokorenime drvenym korenim a morskou solou. Z polky citrona ostruhame koru a tak isto vytlacime stavu z polky citrona a polku petrzlenovej vnate nakrajanej na drobno a tiez 3 cerstve bobkove listy a vsetko zmiesame a podlejeme vodou. Nakoniec postriekame trochou olivoveho oleja ( v taliansku vela).
  3. Pekac dame do rozohriatej rury a pecieme zakrite pokial zemiaky nie su makke. cca. 30 -40 minut.
  4. Vyberieme z rury prizdobime druhou polkou cerstvej petrzlenovej vnate a ochutime zvyskom citrona podla potreby.