Také skoro obyčajné pečené klobásy po sicílsky
Autor receptu: 2010
Co sa stane zo surovych klobas najlepsie talianskych (salsiccia fresca ) ked sa k nim prida
citronova stava, kora, petrzlenova vnat, cerstvy bobkovy list s cesnekom a cibulou a
zemiakmi , olivovym olejom a da sa to vsetko piect to truby?Skuste...
15 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Na vacsi pekac na sporaku dame rozohriat dve lyzice oleja a rychlo oprazime klobasy zo vsetkych stran.
Vyberie na misku a odlozime ,dame oprazit cibulu cesnak do toho isteho velkeho pekaca. Pred tym sme si pripravili zemiaky. My sme mali male ruzaky ktore stacilo len 'orajbat " nebolo ich treba skrabat.Tak som ich nakrajal na hrubsie kolecka.
- Na oprazenu cibulu dame naspat klobasy a pridame surove nakrajane zemiaky. Poriadne pokorenime drvenym korenim a morskou solou. Z polky citrona ostruhame koru a tak isto vytlacime stavu z polky citrona a polku petrzlenovej vnate nakrajanej na drobno a tiez 3 cerstve bobkove listy a vsetko zmiesame a podlejeme vodou. Nakoniec postriekame trochou olivoveho oleja ( v taliansku vela).
- Pekac dame do rozohriatej rury a pecieme zakrite pokial zemiaky nie su makke.
cca. 30 -40 minut.
- Vyberieme z rury prizdobime druhou polkou cerstvej petrzlenovej vnate a ochutime zvyskom citrona podla potreby.