Syrový koláč

Syrovo–slaninový koláč s cibuľou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Najskôr pripravíme z droždia, cukru a trochy vlažnej vody kvások. Zmiešame ho s múkou a so soľou, prilejeme vodu a cesto dobre vypracujeme. Cesto necháme odpočinúť.
  2. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké mesiačiky. Krátko orestujeme na masti.
  3. Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a uložíme na plech. Po celej ploche ho potrieme ochutenými paradajkami, osolíme a okoreníme.
  4. V miske vymiešame krémový syr s jogurtom, so soľou, s korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Nalejeme na cesto s paradajkami a na vrch poukladáme plátky slaniny, restovanú cibuľu a posypeme nahrubo nastrúhaným syrom. Pečieme na 190 °C do zlata.