Tvarohová torta

Svieža vitacitová torta

Autor receptu: teri91

Inšpirovala som sa viacerými receptami a vyskladala som si vlastný recept na vitacitovú tortu. Vďaka veľkej vrstve krému je veľmi svieža.* Tortička je veľmi nenáročná na prípravu. Dúfam, že bude chutiť aj vám :)

12
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vaječné bielky vyšľaháme spolu s cukrom na tuhý sneh. Postupne zašľaháme žĺtky a olej.
  2. Do preosiatej múky pridávame po častiach snehovú zmes. Jemne premiešame a vzniknuté cesto nalejeme do formy (priemer 24 cm) vyloženej papierom na pečenie.
  3. Cesto pečieme na 180 °C približne 20 minút (občas skontrolujeme špajdľou).
  4. Kým sa pečie korpus, pripravíme si krém. Najskôr vyšľaháme šľahačkovú smotanu.
  5. Pridáme 2 balenia vanilínového cukru, kyslú smotanu a nakoniec aj tvaroh. Miešame až dokým nezmiznú všetky hrudky.
  6. Na vychladnutý upečený korpus navrstvíme tvarohový krém.
  7. Ďalej si pripravíme polevu. Pol litra vody spolu s pudingovým práškom a vitacitmi privedieme do varu a miešame. Varíme do zhustnutia ako klasický puding.
  8. Polevu necháme vychladnúť.
  9. Vychladnutú polevu nalejeme na krém a tortu uložíme do chladničky, najlepšie na noc.
  10. Ráno už len nakrájame a servírujeme :)