Tvarohová torta
Svieža vitacitová torta
Autor receptu: teri91
Inšpirovala som sa viacerými
receptami a vyskladala som si vlastný
recept na vitacitovú tortu. Vďaka veľkej
vrstve krému je veľmi svieža.* Tortička
je veľmi nenáročná na prípravu.
Dúfam, že bude chutiť aj vám :)
12 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Vaječné bielky vyšľaháme spolu s cukrom na tuhý sneh. Postupne zašľaháme žĺtky a olej.
- Do preosiatej múky pridávame po častiach snehovú zmes. Jemne premiešame a vzniknuté cesto nalejeme do formy (priemer 24 cm) vyloženej papierom na pečenie.
- Cesto pečieme na 180 °C približne 20 minút (občas skontrolujeme špajdľou).
- Kým sa pečie korpus, pripravíme si krém. Najskôr vyšľaháme šľahačkovú smotanu.
- Pridáme 2 balenia vanilínového cukru, kyslú smotanu a nakoniec aj tvaroh. Miešame až dokým nezmiznú všetky hrudky.
- Na vychladnutý upečený korpus navrstvíme tvarohový krém.
- Ďalej si pripravíme polevu. Pol litra vody spolu s pudingovým práškom a vitacitmi privedieme do varu a miešame. Varíme do zhustnutia ako klasický puding.
- Polevu necháme vychladnúť.
- Vychladnutú polevu nalejeme na krém a tortu uložíme do chladničky, najlepšie na noc.
- Ráno už len nakrájame a servírujeme :)