Kuracie mäso
	        Svieža kuracinka so zázvorom a pomarančom
	        Autor receptu: siuuu
	         
	        
	        Ďalší z mojich mäsovo-ovocných počinov. Svieže nielen letné jedlo.
| 
 4porcie
 | 
 15 minútpríprava
 | 
 10-15 minúttepelná úprava
 | 
Postup
- Vo woku alebo v panvici rozohrejeme olej, pridame mäso nakrájané na rezančeky, necháme zatiahnuť. Pridáme šťavu z 1 pomaranča, pór pokrájaný na kolieska, očistený a postrúhaný zázvor, papriku pokrájanú na malé kocky. 
- Ochutíme soľou, korením a nastrúhanou kôrou z jedného pomaranča. 2-3 minúty opekáme za stáleho miešania. Nakoniec pridáme kúsky zo zvyšných dvoch pomarančov, ktoré sme zbavili šupky a bielej kože, a posypeme pažítkou. Prehrejeme a podávame.
- Mne sa ako príloha sa asi najviac hodí ryža, ale kľudne aj iná podľa chuti.