Kuracie mäso
Svieža kuracinka so zázvorom a pomarančom
Autor receptu: siuuu
Ďalší z mojich mäsovo-ovocných počinov. Svieže nielen letné jedlo.
4 porcie |
15 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo woku alebo v panvici rozohrejeme olej, pridame mäso nakrájané na rezančeky, necháme zatiahnuť. Pridáme šťavu z 1 pomaranča, pór pokrájaný na kolieska, očistený a postrúhaný zázvor, papriku pokrájanú na malé kocky.
- Ochutíme soľou, korením a nastrúhanou kôrou z jedného pomaranča. 2-3 minúty opekáme za stáleho miešania. Nakoniec pridáme kúsky zo zvyšných dvoch pomarančov, ktoré sme zbavili šupky a bielej kože, a posypeme pažítkou. Prehrejeme a podávame.
- Mne sa ako príloha sa asi najviac hodí ryža, ale kľudne aj iná podľa chuti.