Kuracie mäso

Svieža kuracinka so zázvorom a pomarančom

Autor receptu: siuuu

Ďalší z mojich mäsovo-ovocných počinov. Svieže nielen letné jedlo.

4
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vo woku alebo v panvici rozohrejeme olej, pridame mäso nakrájané na rezančeky, necháme zatiahnuť. Pridáme šťavu z 1 pomaranča, pór pokrájaný na kolieska, očistený a postrúhaný zázvor, papriku pokrájanú na malé kocky.
  2. Ochutíme soľou, korením a nastrúhanou kôrou z jedného pomaranča. 2-3 minúty opekáme za stáleho miešania. Nakoniec pridáme kúsky zo zvyšných dvoch pomarančov, ktoré sme zbavili šupky a bielej kože, a posypeme pažítkou. Prehrejeme a podávame.
  3. Mne sa ako príloha sa asi najviac hodí ryža, ale kľudne aj iná podľa chuti.