Hovädzia sviečkovica
Hovädzia sviečkovica

Sviečkovica s blanšírovanou zeleninou a vývarom

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 24. júla 2019
Sviečkovica s blanšírovanou zeleninou a vývarom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

500 g
1,5 l
1 ks
150 g
50 g
1 ks
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Hovädziu sviečkovicu očistíme, okoreníme a osolíme. Sprudka ju opečieme z každej strany na rozohriatom olivovom oleji dohneda, po opečení vložíme do rúry rozohriatej na 200 °C asi na 4–6 minút podľa želaného stupňa prepečenia a necháme na teple odležať.

  2. 2

    Hovädzí vývar privedieme do varu a blanšírujeme v ňom nakrájaný kel, po blanšírovani ho ochutíme a necháme v teple, pripravený na podávanie.

  3. 3

    Všetku zeleninu očistíme, nakrájame na rovnaké kúsky a takisto blanšírujeme v tom istom vývare, kým nebude al dente, scedíme a tiež odložíme do tepla. Do vývaru, ktorý sme používali, pridáme bylinky, korenie, bobkový list, hoblinky hľuzovky a redukujeme asi na polovicu, podľa potreby dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Na horúci tanier naaranžujeme nakrájaný pripravený kel, navrch uložíme prekrojenú odležanú sviečkovicu, dookola poukladáme pripravenú zeleninu a podlejeme redukovaným ochuteným vývarom a môžeme dozdobiť hoblinkami hľuzovky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia