Sushi

Sushi maki s grilovanou krevetou a mangom

Autor receptu: ryzasos

Pokiaľ máte radi domáce sushi, môžete mať túto ryžu vždy po ruke a mimo tejto japonskej dobroty z nej pripraviť aj jedlá ako je paella, rizoto, rôzne sladké krémové ryže alebo ako klasickú prílohovú ryžu.* Tento recept pre vás pripravila Martina, mamachef.

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dôkladne prepláchnite ryžu. Nechajte ju vyschnúť.
  2. Medzitým si pripravte zálievku na ryžu - v hrnci ohrejte ocot, soľ a cukor.
  3. Ryžu dajte do veľkého hrnca, zalejte vodou a varte 30 - 35 minút. Potom nechajte ešte 15 minút odležať.
  4. Potom pridajte pripravenú zálievku a opäť nechajte odležať.
  5. Krevety umyte a ošúpte, opečte na oleji z oboch strán. Keď už sú krevety skoro hotové, pridajte zázvor a cesnak a premiešajte. Nakoniec skaramelizujte so sójovou omáčkou a citrónovou šťavou.
  6. Pripravte si nori riasy, pridajte na ne vychladnutú ryžovú zmes, krevety, pásiky manga.
  7. Zrolujte, nakrájajte a podávajte so sójovou omáčkou, wasabi pastou a nakrájaným zázvorom.