Sushi
Sushi maki s grilovanou krevetou a mangom
Autor receptu: ryzasos
Pokiaľ máte radi domáce sushi, môžete mať túto ryžu vždy po ruke a mimo tejto japonskej dobroty z nej pripraviť aj jedlá ako je paella, rizoto, rôzne sladké krémové ryže alebo ako klasickú prílohovú ryžu.* Tento recept pre vás pripravila Martina, mamachef.
6 porcií |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Dôkladne prepláchnite ryžu. Nechajte ju vyschnúť.
- Medzitým si pripravte zálievku na ryžu - v hrnci ohrejte ocot, soľ a cukor.
- Ryžu dajte do veľkého hrnca, zalejte vodou a varte 30 - 35 minút. Potom nechajte ešte 15 minút odležať.
- Potom pridajte pripravenú zálievku a opäť nechajte odležať.
- Krevety umyte a ošúpte, opečte na oleji z oboch strán. Keď už sú krevety skoro hotové, pridajte zázvor a cesnak a premiešajte. Nakoniec skaramelizujte so sójovou omáčkou a citrónovou šťavou.
- Pripravte si nori riasy, pridajte na ne vychladnutú ryžovú zmes, krevety, pásiky manga.
- Zrolujte, nakrájajte a podávajte so sójovou omáčkou, wasabi pastou a nakrájaným zázvorom.