Plnené kuracie stehná
Plnené kuracie stehná

Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 7. novembra 2021

Nedeľný obed trošku v chutnejšom prevedení. Plnila som sušeným paradajkami a pred koncom pečenia som stehná poliala višňovým likérom.

4
porcie
50 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (Calimero)
1 PL
1 ks
1 strúčik
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
5 PL
Plnka:
1/2 ks usušený
hrsť
1 ks
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurčatá Calimero som dostala z farmy v celosti. Jedno vážilo 2,99 kg. Rozobrala som ich a v mikroténových vreckách zamrazila. Dnes som 2 kusy vybrala a pripravila som ich plnené so sušenými paradajkami. Odstránila som kratšiu kosť a pripravila miesto pre plnku.

    Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z vnútra ich nezvyknem soliť, lebo plnka je spravidla ochutená a potom ich solím ešte z vonku.

    Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Sušený rožok som nakrájala na kocky, pridala som na malé kúsky nakrájané sušené paradajky, vajce a mleté korenie. Tieto rožky nezvyknem pokvapkať mliekom, lebo sa potom plnka šmýka a ťažko sa mi s ňou manipuluje pri zošívaní. Počas dusenia plnka navlhne z vajca a sušených paradajok, takže nie je vôbec tvrdá.

    Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplnené stehná som zošila s veľkou ihlou a bielou niťou.

    Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hlavne som sa snažila, aby koža zatiahla plnku.

    Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvicu som dala masť a nechala som ju zohriať. Stehná som najprv zatiahla zo strany plnenia, aby som sa poistila, že počas pečenia zošívaná časť bude držať.

    Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom som ich obrátila a opiekla aj z druhej strany.

    Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ku stehnám som pridala na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a cesnak.

    Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Stehná som osolila, korenila, posypala celou rascou a mletou paprikou.

    Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podliala som ich slepačím vývarom.

    Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pod pokrievkou som ich najprv dusila 40 minút.

    Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Po tomto čase boli stehná hotové, tak som ich poliala višňovým likérom a nechala odkryté opiecť z oboch strán.

    Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Stehná som vybrala a odstránila som nite.

    Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Pokrájala som, jedno stehno na plátky.

    Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Hotový obed som podávala s ryžou a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

chemik
Trochu práce pro krajčírku, ale výsledek musí být skvělý, zejména tou višňovou koncovkou. Rád si totiž po obědě místo kávičky a zákusku někdy dám jako sladkou tečku prcka griotky.
1x sracz
izabella929
@chemik (7.11.2021 17:31)

Vacsinou pouzivam klasiku ihlu a nit, tomu verim, ze to ustoji.. Raz som uz pouzila u peceneho masa domacu slivovicu, ale griotka bola lepsia.

Ďakujem pekne za komentár..
sracz
Veru chutná kombinácia plnky pod kožou kuracieho stehna, milá @Izabella99 presne na sviatočný obed. Mne už sušené paradajky (od pána Urblíka z KN) v dobrom "doslúžili", ale mám nadostač celej "škály" sušených paprík, tak sa pokúsim, bez Tvojeho dovolenia, Ťa parafrázovať s nimi. Ďakujem Ti za "perfiš nakopnutie" a želám Ti dni plné pohody!
1x haji
izabella929
@sracz (10.11.2021 18:05)

Ja si myslim, ze aj s paprikou krasne ochutis plnene stehno... Mam rada plnene masa, su stavnate a este aj pekne vyzera plnka v reze... Verim, ze sa ti podari vykuzlit chutny obed pre vas... Dakujem pekne za komentar..

1x haji
haji
Zajímavý recept, višňovka v závěru je pro mě víc než neotřelá chuť. To chce kus odvahy. Kuře Calimero musí být sloník, vedle řetězcového ani neběželo. S takovou surovinou je radost pracovat.
izabella929
@haji (10.11.2021 22:34)

Ano tento druh kurcata z farmy je ozaj velkostou neporovnatelny s predavanymi v retazcoch.. O chuti ani nepisem... Visnovicu si tento kus stehna aj zasluzil...dakujem pekne za komentar...
1x haji

Zaujímavé video z archívu TV Varecha