Sumček africký
Sumček africký

Sumček africký s pečenými zemiakmi a jogurtovým dipom

foorick - bez fotkyfoorick, 5. júna 2022
Sumček africký s pečenými zemiakmi a jogurtovým dipom
Foto: foorick
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

 fileta
 malé
Jogurtový dip:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame múku, soľ, mleté čierne korenie a červenú papriku. Približne v pomere 1:1. V zmesi obalíme sumčeka. Opražíme na masle z oboch strán do zlatista.

  2. 2

    Zemiaky zalejeme vodou a uvaríme do polomäkka. Scedíme, prekrojíme na polovicu, rozložíme na plech, potrieme rozpusteným maslom, osolíme a posypeme rascou. Dáme piecť do rúry na 200 stupňov do svetlohneda.

  3. 3

    Jogurt zmiešame s trochou horčice a kečupu, pridáme šťavu z citróna a provensalské korenie. Dobrú chuť.

    Sumček africký s pečenými zemiakmi a jogurtovým dipom - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Zemiaky, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Pečené

Diskusia k receptu

farbuska
Sumčeka som ochutnala pomerne nedávno a prekvapilo ma, akú mal príjemnú chuť. Aj táto úprava vyzerá dobre.
afataga
@haji (6.6.2022 09:58)

Podla toho kde, chovaju sa aj u nas, toho by som sa nebala, ale dovazaju sa aj z Azie a to uz ine kafe.
1x haji
farbuska
@afataga (6.6.2022 09:53)

Celkom možné. Ktosi mi to priniesol, nekupovala som a odvtedy ani nekúpila (nie schválne) práve preto, lebo o rybe a ani jej zdroji v podstate nič neviem. Vďaka za "popchnutie" zistiť viac.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha