Fazuľová polievka

Strapkáč (kapustovo-fazuľová polievka)

Autor receptu: saymona

Dávno som nerobila niečo, na čom som vyrastala.* Odkedy mám alergiu na kravské mlieko som si odriekla veľa dobrých receptov, preto som použila sójovú smotanu. A veru neobanovala som. Rozdiel veľmi necítiť a prenieslo ma to do detstva ;)

10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvé som si dala variť údené mäso (ja som mala bôčik) a k mäsu som prihodila bobkové listy a 2 strúčiky cesnaku. Varím tak 30- 45 minút, záleží aké údené mäso mám.
  2. Na masti spením nakrájanú cibuľu, neskôr pridám nakrájanú klobásu a cesnak, chvíľku pražím a pridám premytú kyslú kapustu. Keď je kapusta osmahnutá, zalejem horúcim vývarom a pridám údené mäso. Do sieťky na korenie si dám nové a čierne korenie. Varím do zmäknutia kapusty.
  3. A keďže som použila fazuľu z konzervy, pridávam ju až teraz a chvíľku povarím. Zo smotany (ja používam sójovú, aby som ju mohla papať aj ja) a trochy múky si spravím zátrepku a zahustím ňou polievku. Prevarím 5-10 minút. Osobitne uvarím nakrájané zemiaky a vložím ich do polievky.
  4. Ak treba, dochutíme. Dobrú chuť.