Pečený losos s omáčkou

Steaky z lososa s jemnou bielou omáčkou

Autor receptu: podravka

Vyskúšajte tento vynikajúci recept a uvidíte, že sa stane súčasťou vašich pravidelných receptov.

4
porcie
35 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ošúpeme zemiaky, väčšie kusy prekrojíme, pokvapkáme olejom, posypeme soľou a premiešame. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 25 minút.
  2. Zmiešame olivový olej so šťavou z citróna a vegety a touto zmesou potrieme steaky z lososa.
  3. Zemiaky vyberieme z rúry a vložíme dnu lososa, ktorého pečieme kožou nadol približne 10-15 minút. Kým sa losos pripravuje, urobíme si omáčku.
  4. Do rozohriatej panvice vložíme maslo. Pridáme múku a cukor a miešame, kým sa maslo neroztopí a všetky ingrediencie nespoja. Za stáleho miešania pridáme mlieko a omáčku privedieme do varu. Osolíme a pridáme šťavu z citróna, horčicu a chren. Necháme krátko povariť.
  5. Omáčku stiahneme z plameňa a pridáme nasekaný kôpor a smotanu. Miešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja a podávame s pečenými steakmi z lososa a zemiakmi.