Cestoviny s kuracím mäsom
Cestoviny s kuracím mäsom

Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 2. apríla 2019
Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept)
Foto: macka78

Fantastické a šťavnaté tagliatelle, ktoré si určite zamilujete. Príprava tohto jedla je veľmi jednoduchá a rýchla, je plná vitamínov, bielkovín a zdravých tukov...

2-3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (bez kosti)
1 ks
1/2 ks
1 ks
1 ks
1/2 ks
1/2 ks
2 strúčiky
100 g
1 PL
1 - 2 PL
podľa chuti
 (na poprášenie)
cca 50 ml
podľa chuti
250 g čerstvé (Chef select)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny, z ktorých budeme jedlo pripravovať.

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyté a odblanené kuracie prsia nakrájame na tenké rezance. Osolíme, okoreníme, poprípade pridáme máličko kurkumy. Mrkvu, kaleráb, šampiňóny a bielu reďkovku (ktorá v kombinácii sójovej a teriyaki omáčky chutí fantasticky, pripomínajúc bambusové výhonky) nastrúhame na tenké plátky. Papriky krájame na tenké pásiky, cesnak a cibuľku nadrobno...

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozpálenom olivovom oleji, orestujeme kuracie prsia domäkka cca 4 minútky...

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové preložíme do misky. A do toho istého woku vložíme lahôdkovú cibuľku spolu s nasekaným cesnakom a pridaním ešte máličko olivového oleja.

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po chvíľke pridáme všetku nastrúhanú zeleninu a opražíme na silnom plameni 4 minútky. Zelenina má byť len opražená, nie udusená, či uvarená. Musí si zachovať chrumkavosť a sviežu farbu.

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme šampiňóny, premiešame...

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Následne pridáme sójovú omáčku, teriyaki omáčku, podlejeme cca 50 ml vývaru, poprášime tapiokovou múkou a na miernom ohni prehrievame a premiešavame. (Tapioková múka je bezlepková a preto vhodná aj pre celiatikov.)

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzitým si uvaríme tagliatelle vo vriacej osolenej vode. Dĺžka varenia 4 minútky „al dente“. Potom ich scedíme.

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do hotovej zeleninovej zmesi pridáme opražené kuracie prsia a scedené taglliatele. Premiešame nech sa chute krásne prepoja, poprípade dosolíme a môžeme servírovať...

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dobrú chuť!

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Pekné a určite aj dobré, chválim. Robievam podobne, len namiesto šampiňónov dávam podľa toho, čo mám nazbierané, buď uchovec (Judášovo ucho) alebo drobné podpňovky, ktoré výborne nahradia huby šiitake alebo shimei. Máš veľa dobrých receptov @Macka78 , len pokračuj. A @Angelikasch , nikto ťa nenúti.

Pridaj komentár k receptu: