Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou fotorecept

macka78 - fotkaMacka78, 2. apríla 2019 19:33
Ďalšie recepty »
Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept)Foto: macka78

Fantastické a šťavnaté tagliatelle, ktoré si určite zamilujete. Príprava tohto jedla je veľmi jednoduchá a rýchla, je plná vitamínov, bielkovín a zdravých tukov...

2-3
porcie
15 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (bez kosti)
1 ks
1/2 ks
1 ks
1 ks
1/2 ks
1/2 ks
2 strúčiky
100 g
1 PL
1 - 2 PL
podľa chuti
 (na poprášenie)
cca 50 ml
podľa chuti
250 g čerstvé (Chef select)
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Nachystáme si suroviny, z ktorých budeme jedlo pripravovať.

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyté a odblanené kuracie prsia nakrájame na tenké rezance. Osolíme, okoreníme, poprípade pridáme máličko kurkumy. Mrkvu, kaleráb, šampiňóny a bielu reďkovku (ktorá v kombinácii sójovej a teriyaki omáčky chutí fantasticky, pripomínajúc bambusové výhonky) nastrúhame na tenké plátky. Papriky krájame na tenké pásiky, cesnak a cibuľku nadrobno...

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozpálenom olivovom oleji, orestujeme kuracie prsia domäkka cca 4 minútky...

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové preložíme do misky. A do toho istého woku vložíme lahôdkovú cibuľku spolu s nasekaným cesnakom a pridaním ešte máličko olivového oleja.

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po chvíľke pridáme všetku nastrúhanú zeleninu a opražíme na silnom plameni 4 minútky. Zelenina má byť len opražená, nie udusená, či uvarená. Musí si zachovať chrumkavosť a sviežu farbu.

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme šampiňóny, premiešame...

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Následne pridáme sójovú omáčku, teriyaki omáčku, podlejeme cca 50 ml vývaru, poprášime tapiokovou múkou a na miernom ohni prehrievame a premiešavame. (Tapioková múka je bezlepková a preto vhodná aj pre celiatikov.)

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzitým si uvaríme tagliatelle vo vriacej osolenej vode. Dĺžka varenia 4 minútky „al dente“. Potom ich scedíme.

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do hotovej zeleninovej zmesi pridáme opražené kuracie prsia a scedené taglliatele. Premiešame nech sa chute krásne prepoja, poprípade dosolíme a môžeme servírovať...

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dobrú chuť!

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist