Morčací burger
Morčací burger

Šťavnaté plnené morčacie burgery pečené v rúre videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, zajtra o 06:00

V rúre pečené plnené burgery prekvapia perfektnou kombináciou chutí a minimom práce. Vnútri skrývajú cibuľu, uhorky, paradajku aj jemnú vrstvu syra, takže každý Zobraziť celý popisV rúre pečené plnené burgery prekvapia perfektnou kombináciou chutí a minimom práce. Vnútri skrývajú cibuľu, uhorky, paradajku aj jemnú vrstvu syra, takže každý burger je pripravený ako kompletné jedlo. Stačí ho už len vložiť do žemle.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g mleté
4 PL
4 ČL
1 ks
4 ks
2 ks
4 ČL
100 g strúhaný
4 ks
 (listy)



Postup

  1. 1

    Mleté morčacie mäso ochutíme soľou, korením a dobre premiešame. Rozdelíme na 4 časti a z každej vyformujeme burger.

  2. 2

    Položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomocou dna pohára vytvoríme v strede jamky a okolo pohára vyvýšený okraj.

  3. 3

    Do vznikutých jamiek rozdelíme po lyžici kečupu a rozotrieme, rovnako pridáme aj horčicu. Potom posypeme nadrobno pokrájanou cibuľou, nadrobno pokrájanými kyslými uhorkami a poukladáme kolieska paradajok.

  4. 4

    Navrch paradajok rozotrieme za lyžičku majonézy. Na záver ešte posypeme nastrúhaným syrom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 15 minút.

  5. 5

    Hamburgerové žemle rozrežeme a môžeme krátko nasucho opiecť na panvici. Na spodnú časť opečenej žemle položíme list šalátu a upečený burger. Priklopíme vrškom žemle a hneď servírujeme.

Diskusia k receptu