Vegetariánsky burger.
porcie
príprava
Postup
-
1
Fazuľu prepláchneme v sitku a necháme odkvapkať - čistá váha 220 - 240 g. Cibuľu očistíme a pokrájame na drobno. Mrkvu očistíme a postrúhame na jemné rezance - čistá váha 60 g.
- 2
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme mrkvu a chvíľu osmažíme. Fazuľu a vlažnú mrkvu rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme vajce, preosiatu múku, mletú papriku a soľ. Zmes rozdelíme na 4 časti asi po 100 g, lyžicou - zmes nie je tvarovatelná ručne.
- 3
Kovovú formičku - koliesko s priemerom 10 cm z vnútra potrieme olejom. Na malú panvicu dáme zohriať olej, položíme formičku, do nej dáme lyžicou štvrtinu fazuľovej zmesi a smažíme na strednej teplote. Formičku odstránime, burger otočíme obracačkou a dosmažíme. Postupne urobíme 4 burgre.
- 4
Plníme do veľkých žemlí priemer 10 cm.
Tiež burger:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu