Šťavnaté kuracie prsia s pečenou zeleninou fotorecept

elixir - fotkaelixir, 18. augusta 2013
Šťavnaté kuracie prsia s pečenou zeleninou (fotorecept)
Foto: elixir

Diétne jedlo plné chutí... (956kJ)

1
porcia
20 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

80 g
40 g
30 g
50 g
40 g
50 ml
1 ČL




Postup

  1. 1

    Dno črievka na pečenie potrieme pol ČL masla, dáme doň umyté, osušené, osolené a okorenené mäso...

    Šťavnaté kuracie prsia s pečenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z jednej strany črievko uzavrieme, z druhej doň vlejeme vývar a potom tiež uzavrieme. Z vrchu doň špáradlom popicháme dierky a dáme piecť na 175 stupňoch na hodinu.

    Šťavnaté kuracie prsia s pečenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z alobalu vystrihneme zhruba 50 cm dlhý kus... z lesklej strany ho potrieme pol ČL masla, poukladáme naň na kolieska nakrájané zemiaky, ktoré osolíme...

    Šťavnaté kuracie prsia s pečenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...potom bude nasledovať hrášok a šampiňóny...

    Šťavnaté kuracie prsia s pečenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...paradajky... všetko okoreníme a osolíme, posypeme oreganom... Takto to urobíme pre každú porciu...

    Šťavnaté kuracie prsia s pečenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...zabalíme a dáme piecť na pol hodinu ku kuraťu.

    Šťavnaté kuracie prsia s pečenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení podávame zeleninu s nakrájaným mäsom, poliatym šťavou, ktorá zostala v črievku.

    Šťavnaté kuracie prsia s pečenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Energetické hodnoty (cca): 956kJ
    Bielkoviny: 19,7g
    Sacharidy: 16,8g
    Tuky: 9,7g

Diskusia k receptu

izabella929
paráááda.-) vyzerá to báječne.-))) takto robievam v alobala kuracie stehná, položím na ne slaninku, paradajky, papriku, cubuľu a vynikoš papaníčko.-)
dzamila
super, nedavno som tiez kupila v nemecku tie vrecuska na pecenie, no nebola som si ista, ako ich spravne pouzit. vdaka za detailny navod; dietne a pritom stavnate masko vzdy radi skusime :)
elixir
@izka to tiež musí byť vynikajúce :)
@dzamila som rada ak pomohlo :) dostala som tieto fólie od starkej...keď som ju bola pozrieť, mi ich spomenula, nepoznala som ich a bola som zvedavá...tak mi jedno balenie darovala - teda som si doniesla naopak, zo Slovenska do Nemecka :) To vrecko je naozaj výborné, vhodné pre diétnu prípravu jedál... radím pridať vždy k tomu, čo pripravuješ, aspoň trošku vody či inej tekutiny. Tu pridávam aj jeden recept ako som pripravila rybku v takom vrecku:  varecha.pravda.sk/recepty/zavinute-knedliky-zubac-na-prir...

Tie ktoré používam, znesú teplotu len do 200°C, takže sú skôr na pomalšie pečenie.
margaretka28
@elixir , ten sáčik či čo to je, ešte som v takom nepiekla, ale páči sa mi recept, ale šak to sa mi páčia všetky čo sú od Teba :-)
elixir
@margaretka28 som myslela, len som nechcela reagovať priskoro- keby bolo treba dovysvetliť niečo iné. :)
Túto značku dostať aj na Slovensku:  www.toppits.de/de/Bratschlauch-87,377.html...
... ten produkt je črievko v kuse a k tomu sú také uzatváracie prúžky... z toho črievka si len odstrihneš dĺžku akú potrebuješ a zo strán uzavrieš.
zuzkabluzka
@elixir , zase raz si navarila velu dobrotu, vyskusam, nemam zapekacie crievko, len vrecko, myslim, ze by to malo mat rovnake... pekne :)
tiginko
pekný recept, už som veru dávno nič nepiekla vo vrecku, mala by som sa polepšiť. Keď sa skončí grilovacie obdobie a znovu sa zavrieme do kuchýň...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia