Šťavnaté kuracie prsia s pečenou zeleninou fotorecept
Foto: elixir
Diétne jedlo plné chutí... (956kJ)
porcia
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Dno črievka na pečenie potrieme pol ČL masla, dáme doň umyté, osušené, osolené a okorenené mäso...
-
2
Z jednej strany črievko uzavrieme, z druhej doň vlejeme vývar a potom tiež uzavrieme. Z vrchu doň špáradlom popicháme dierky a dáme piecť na 175 stupňoch na hodinu.
-
3
Z alobalu vystrihneme zhruba 50 cm dlhý kus... z lesklej strany ho potrieme pol ČL masla, poukladáme naň na kolieska nakrájané zemiaky, ktoré osolíme...
-
4
...potom bude nasledovať hrášok a šampiňóny...
-
5
...paradajky... všetko okoreníme a osolíme, posypeme oreganom... Takto to urobíme pre každú porciu...
-
6
...zabalíme a dáme piecť na pol hodinu ku kuraťu.
-
7
Po upečení podávame zeleninu s nakrájaným mäsom, poliatym šťavou, ktorá zostala v črievku.
-
8
Energetické hodnoty (cca): 956kJ
Bielkoviny: 19,7g
Sacharidy: 16,8g
Tuky: 9,7g
@dzamila som rada ak pomohlo :) dostala som tieto fólie od starkej...keď som ju bola pozrieť, mi ich spomenula, nepoznala som ich a bola som zvedavá...tak mi jedno balenie darovala - teda som si doniesla naopak, zo Slovenska do Nemecka :) To vrecko je naozaj výborné, vhodné pre diétnu prípravu jedál... radím pridať vždy k tomu, čo pripravuješ, aspoň trošku vody či inej tekutiny. Tu pridávam aj jeden recept ako som pripravila rybku v takom vrecku: varecha.pravda.sk/recepty/zavinute-knedliky-zubac-na-prir...
Tie ktoré používam, znesú teplotu len do 200°C, takže sú skôr na pomalšie pečenie.
Túto značku dostať aj na Slovensku: www.toppits.de/de/Bratschlauch-87,377.html...
... ten produkt je črievko v kuse a k tomu sú také uzatváracie prúžky... z toho črievka si len odstrihneš dĺžku akú potrebuješ a zo strán uzavrieš.