Zavinuté knedlíky, zubáč na prírodno s horčicovou omáčkou fotorecept
Foto: elixir
Zavinuté knedlíky sú jemne chrumkavá príloha zo zemiakov, pristanú k mäsu a/alebo zelenine, poslúžia aj ako predjedlo...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Knedlíky: | |
300 g |
|
70 g |
|
na špičku ČL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
|
|
na opekanie alebo olej |
|
Omáčka: | |
1,5 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
0,5 PL |
|
200 ml |
|
|
|
Zubáč: | |
2 ks |
|
1 ČL |
|
|
Postup
-
1
Knedlíky: Oškrabeme, nakrájame a uvaríme si zemiaky. Medzitým si dáme do misky múku, vajce, soľ, muškátový oriešok, 1 PL masla. Opražíme si strúhanku.
-
2
Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme k ostatným surovinám a vypracujeme cesto. To potom rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, potrieme 1 PL masla, ktoré medzitým zmäklo a posypeme opraženou strúhankou.
-
3
V panvici si dáme rozohriať maslo. Cesto rozdelíme na pásy, zrolujeme a popritláčame. Rolky by nemali byť hrubšie ako 1-1,5 cm. Je na vás, či si pásy vopred nakrájate na tenšie, alebo na hrubšie a potom "klbká" ešte prekrojíte.
-
4
Pripravené knedlíky vkladáme na panvicu a opekáme do zlatohneda. Z množstva surovín mi vyšlo 7 ks.
-
5
Podávame ako prílohu, alebo predjedlo.
-
6
Omáčka: z múky a masla si spravíme zápražku, zalejeme vodou a dobre rozmiešame... Keď základ na omáčku začne vrieť, odstavíme ju z plameňa. Pridáme soľ. Zmiešame si horčicu s mliekom, pridáme do omáčky a odvaríme vodu, kým omáčka dosiahne požadovanú konzistenciu. Nakoniec primiešame aj vínny ocot.
-
7
Zubáč: zubáča si jemne osolíme, dáme do fólie na pečenie s 1 PL vody a dusíme 25-30 minút na 180 stupňoch. Po vybratí z fólie každé filé pokvapkáme limetkovou šťavou.
-
8
Ako príloha sa môže dať zelenina, na ozdobu kto chce sa dá použiť napr. petržlenová vňať.
@violatecamorova ešte sa dajú urobiť aj trošku krajšie :) ďalší raz opečiem tú strúhanku viac do tmava, bude tam lepšie vidno ten závin.
nevidel. Zaujímavá príloha a pekne zladená s omáčkou a rybou.
Super recept - určite vyskúšam.
@ywett je to obojstranné, Tvoje recepty sú výnimočné a krásne... ♥
@radox1 skúsim nabudúce tak ako píšeš. Priznám sa, toto je prvá ryba, ktorú som kedy pripravovala a moc o ich príprave neviem... tak som to len tak "od oka". :) V budúcnosti mi už aj Google poradí... ako správne pripraviť tú-ktorú rybu.
varecha.pravda.sk/recepty/chutne-zemiakove-roladky-fotore...
@mojack ďakujem za nový podnet :)