Starodavný jablkový mrežovník zo zemiakového cesta fotorecept
Recept pochádza s kuchárskej knižky ešte s r. 1949.
45 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 300 g uvarené |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 čl |
|
| troška |
|
| 800-1000 g na plnku |
|
| 1 ks |
|
| podľa potreby |
|
| na posýpanie |
|
Postup
-
1
Uvarené a pretlačené zemiaky zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme hladké cesto.
-
2
S cesta si oddelíme asi 1/3 a odložíme bokom.Ostatné rozvaľkáme vo veľkosti plechu a uložíme na vymastený plech.
-
3
Na cesto rovnomerne nastrúhame jablká na uhorkovom strúhadle.Podľa kyslosti a podľa chutí pocukrujeme a rozsypeme škoricový cukor.
-
4
Na mriežku si zbytok cesta rozvaľkáme a ostrožkou nakrájame pásiky.Poukládame na jablká a upečieme.
-
5
Upečený a vychladený pocukrujeme.









Zemiaky sa varia v šupke.
@sandra ,ja som robila pirohy,tak sa mi zemiaky zvyšili,ale môžeš uvariť aj v šupke.