Srnčie ragú na zelenine s haluškami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Umyté a osušené mäso pokrájame na malé kocky. Koreňovú zeleninu
a cibuľu očistíme a pokrájame na drobné kocky. V kastróle
zohrejeme olej. Najskôr pridáme zeleninu a necháme mierne skaramelizovať,
potom nakrájané mäso. Dôkladne opražíme. Osolíme,
okoreníme a pridáme vrecúško s koreninami.
- Všetko pokvapkáme citrónovou šťavou. Podlejeme horúcim
vývarom a dusíme približne jeden a pol hodiny, kým mäso
nezmäkne. Na konci zjemníme kyslou smotanou.
- Na halušky dáme zovrieť dostatočné množstvo vody. Všetky
suroviny vymiešame na hladké cestíčko. Pretlačíme cez haluškové
sito do vriacej vody. Premiešame, a keď halušky vyplávajú na
povrch, vyberieme ich podberákom. Ešte horúce ich omastíme.
|