Srnčie ragú na zelenine s haluškami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté a osušené mäso pokrájame na malé kocky. Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a pokrájame na drobné kocky. V kastróle zohrejeme olej. Najskôr pridáme zeleninu a necháme mierne skaramelizovať, potom nakrájané mäso. Dôkladne opražíme. Osolíme, okoreníme a pridáme vrecúško s koreninami.
  2. Všetko pokvapkáme citrónovou šťavou. Podlejeme horúcim vývarom a dusíme približne jeden a pol hodiny, kým mäso nezmäkne. Na konci zjemníme kyslou smotanou.
  3. Na halušky dáme zovrieť dostatočné množstvo vody. Všetky suroviny vymiešame na hladké cestíčko. Pretlačíme cez haluškové sito do vriacej vody. Premiešame, a keď halušky vyplávajú na povrch, vyberieme ich podberákom. Ešte horúce ich omastíme.