Srnčí chrbát
Srnčí chrbát

Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami

Ján Dudáš a Maroš Želonka
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 27. novembra 2018
Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
80 minút
príprava

Suroviny

600 g
400 g
1 g
100 g
50 g čerstvé
100 g uvarené
10 g
100 g
1 ks
2 g
5 g
50 ml
100 ml (+ na uvarenie karfiolu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale, potom zaúdime na dreve.

  2. 2

    Zmiešame hladkú múku, vajce, rum, soľ, droždie, šípkový džem, šípky, uvarené zemiaky, mlieko a maslo a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť asi 45 minút a vytvoríme malé šišky. Necháme podkysnúť asi 20 minút a vyprážame v bravčovej masti.

  3. 3

    Očistený a umytý karfiol vložíme do hrnca a varíme v mlieku spolu s vanilkou. Uvaríme domäkka a rozmixujeme na hladké pyré. Ochutíme soľou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: