Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami

Ján Dudáš a Maroš Želonka
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 27. novembra 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškamiFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
80 min
príprava

Suroviny

600 g
400 g
1 g
100 g
50 g čerstvé
100 g uvarené
10 g
100 g
1 ks
2 g
5 g
50 ml
100 ml (+ na uvarenie karfiolu)
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale, potom zaúdime na dreve.

  2. 2

    Zmiešame hladkú múku, vajce, rum, soľ, droždie, šípkový džem, šípky, uvarené zemiaky, mlieko a maslo a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť asi 45 minút a vytvoríme malé šišky. Necháme podkysnúť asi 20 minút a vyprážame v bravčovej masti.

  3. 3

    Očistený a umytý karfiol vložíme do hrnca a varíme v mlieku spolu s vanilkou. Uvaríme domäkka a rozmixujeme na hladké pyré. Ochutíme soľou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist