Bravčové karé

Srbské rebierko (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Recept som objavil na internete a hneď som sa rozhodol aj vyskúšať.

5
porcií
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si mäso a suroviny, ak je karé s kosťou vcelku, rozrežeme a nasekáme na jednotlivé porcie – rebierka. Kto nemá karé s kosťou, môže použiť aj bez nej.
  2. Rebierka trocha naklepeme hánkami päste, tĺčik na mäso necháme v tomto prípade odpočívať v šuplíku. Osolíme a okoreníme ich.
  3. Na masti rebierka prudko opečieme do zlatista. Potom vyberieme a odložíme.
  4. Vo výpeku orestujeme červenú cibuľu pokrájanú ma mesiačiky a plátky cesnaku.
  5. Pridáme na pásiky nakrájané papriky a orestujeme.
  6. Pridáme paradajkové pyré a orestujeme.
  7. Zalejeme vývarom, pridáme rebierka, zamiešame a prikryté dusíme asi 50 minút do mäkka. Ja som použil pomalý hrniec, úroveň LOW na 4 hodiny.
  8. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, a z masla a hladkej múky spravíme zápražku, ktorou omáčku zahustíme. Kto múku nechce použiť, môže časť zeleniny rozmixovať ponorným mixérom, zelenina nám omáčku tiež zahustí.
  9. Mäso vrátime do omáčky a povaríme asi 10 minút.
  10. Podávame s pečenými zemiakmi a tatárskou omáčkou. Samozrejme dá sa použiť aj ryža, prípadne iná príloha.