Bravčové karé
Srbské rebierko (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Recept som objavil na internete a hneď som sa rozhodol aj vyskúšať.
5 porcií |
30 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si mäso a suroviny, ak je karé s kosťou vcelku, rozrežeme a nasekáme na jednotlivé porcie – rebierka. Kto nemá karé s kosťou, môže použiť aj bez nej.
- Rebierka trocha naklepeme hánkami päste, tĺčik na mäso necháme v tomto prípade odpočívať v šuplíku. Osolíme a okoreníme ich.
- Na masti rebierka prudko opečieme do zlatista. Potom vyberieme a odložíme.
- Vo výpeku orestujeme červenú cibuľu pokrájanú ma mesiačiky a plátky cesnaku.
- Pridáme na pásiky nakrájané papriky a orestujeme.
- Pridáme paradajkové pyré a orestujeme.
- Zalejeme vývarom, pridáme rebierka, zamiešame a prikryté dusíme asi 50 minút do mäkka. Ja som použil pomalý hrniec, úroveň LOW na 4 hodiny.
- Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, a z masla a hladkej múky spravíme zápražku, ktorou omáčku zahustíme. Kto múku nechce použiť, môže časť zeleniny rozmixovať ponorným mixérom, zelenina nám omáčku tiež zahustí.
- Mäso vrátime do omáčky a povaríme asi 10 minút.
- Podávame s pečenými zemiakmi a tatárskou omáčkou. Samozrejme dá sa použiť aj ryža, prípadne iná príloha.