Špenátové lasagne s mozzarellou

Autor receptu: butcher

skvelá bašta nielen pre vegetariánov

4-6
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. takže v prvom rade si pripravíme špenát. umyjeme a očistíme. očistený cesnak nakrájame na tenké plátky, opražíme na olivovom oleji a pridáme špenát. osolíme. pražíme kým špenát nezmäkne. môžme odstaviť. nakrájame mozzarellu na plátky.
  2. teraz sa pustíme do bešamelu. maslo rozpustíme v hrnci, pridáme múku a pražíme 2-3 min. zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme, kým nám omáčka nezhustne. mala by byť ako riedky puding. keď je omáčka hotová, tak ju osolíme, okoreníme a pridáme horčicu.
  3. dáme rozohriať trúbu na 180 stupňov a začneme ukladať vrsty. na plech naukladáme lasagne, oblejeme ich bešamelom, porozkladáme špenát, na to všetko naložíme mozzarellu a začneme znova lasagnami a celý postup zopakujeme. ja dávam dve vrstvy, ale môžte dať aj tri. nakoniec celé lasagne posypeme strúhaným parmezánom a dáme upiecť.