Špenátové lasagne s mozzarellou
Autor receptu: butcher
skvelá bašta nielen pre vegetariánov
4-6 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- takže v prvom rade si pripravíme špenát. umyjeme a očistíme. očistený cesnak nakrájame na tenké plátky, opražíme na olivovom oleji a pridáme špenát. osolíme. pražíme kým špenát nezmäkne. môžme odstaviť. nakrájame mozzarellu na plátky.
- teraz sa pustíme do bešamelu. maslo rozpustíme v hrnci, pridáme múku a pražíme 2-3 min.
zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme, kým nám omáčka nezhustne. mala by byť ako riedky puding. keď je omáčka hotová, tak ju osolíme, okoreníme a pridáme horčicu.
- dáme rozohriať trúbu na 180 stupňov a začneme ukladať vrsty.
na plech naukladáme lasagne, oblejeme ich bešamelom, porozkladáme špenát, na to všetko naložíme mozzarellu a začneme znova lasagnami a celý postup zopakujeme.
ja dávam dve vrstvy, ale môžte dať aj tri. nakoniec celé lasagne posypeme strúhaným parmezánom a dáme upiecť.