Foto: damisa
prišiel mi dnes na chuť špenát, tak som ho takto pripravila
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nadrobno pokrájanú cibuľu podusíme na oleji a pomaly na nej roztopíme špenát
-
2
pridáme k tomu mäkký tavený syr, ktorý spolu so špenátom pomaly miešame na miernom ohni až sa špenát roztopí aj so syrom
-
4
pridáme roztlačený cesnak so soľou
-
5
potom pridáme rozmiešanú sladkú smotanu s kyslou smotanou a s hladkou múkou a vlejeme do špenátu, spolu prevaríme a dochutíme ešte soľou a korením
-
6
nakoniec pridáme rozmiešané vajíčko do špenátu a odstavíme. Podávame s volským oko a varenými zemiakmi
1. Hladká múka s olejom,
a už voní celý dom ,
urobí sa zásmažka,
to robota nie ťažká.
2. Potom vodou zalievam,
všetko dobre zamiešam.
3. Pridám špenát zelený,
čo bol predtým mrazený.
4. Medzitým sa v mlieku močí
rohlík - dva - ach jeho oči.
5. Tie sa potom pridajú,
peknú vzorku dodajú,
pretlačené - rozmiešané,
nech je sýty - na nie?
6. Teraz pozor - mletej rasce,
nech to skúsi, komu sa chce !!!
7. potom hojne cesnaku,
a k tomuto zázraku
ešte vajcia zamiešam,
tri - či štyri ich tam dám.
8. K tomu spravím halušky,
môže začať "hamušky".
9. Jáááj, chyba, volské oko chýba!
10. To je všetko - pomocník je
vždy môj dzetko.
predvcerom som si robila na veceru a na obed do prace :D mnaaaaam