Špenát, volské oko a varené zemiaky

Autor receptu: damisa

prišiel mi dnes na chuť špenát, tak som ho takto pripravila

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nadrobno pokrájanú cibuľu podusíme na oleji a pomaly na nej roztopíme špenát
  2. pridáme k tomu mäkký tavený syr, ktorý spolu so špenátom pomaly miešame na miernom ohni až sa špenát roztopí aj so syrom
  3. pridáme roztlačený cesnak so soľou
  4. potom pridáme rozmiešanú sladkú smotanu s kyslou smotanou a s hladkou múkou a vlejeme do špenátu, spolu prevaríme a dochutíme ešte soľou a korením
  5. nakoniec pridáme rozmiešané vajíčko do špenátu a odstavíme. Podávame s volským oko a varenými zemiakmi