Mäsové guľky

Špagety s mäsovými guľkami a s paradajkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Mleté mäso ochutíme smotanovým syrom, soľou a korením a vytvarujeme približne 25 malých mäsových guľôčok, ktoré preložíme do vymasteného pekáča a v rúre pečieme 30 minút.
  3. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme paradajkový pretlak a krátko orestujeme.
  4. Ochutíme jablkovou šťavou, vmiešame pasírované paradajky, nakrájanú mozzarellu a smotanu. Podľa chuti dochutíme soľou, korením a bylinkami.
  5. Mäsové guľky v pekáči prelejeme paradajkovou omáčkou a pečieme ešte 30 minút.
  6. Medzitým uvaríme cestoviny, rozdelíme ich na taniere, na cestoviny dáme guľky a omáčku a ozdobíme bazalkou.