Mäsové guľky
Špagety s mäsovými guľkami a s paradajkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup- Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
- Mleté mäso ochutíme smotanovým syrom, soľou a korením a vytvarujeme približne 25 malých mäsových guľôčok, ktoré preložíme do vymasteného pekáča a v rúre pečieme 30 minút.
- Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme paradajkový pretlak a krátko orestujeme.
- Ochutíme jablkovou šťavou, vmiešame pasírované paradajky, nakrájanú mozzarellu a smotanu. Podľa chuti dochutíme soľou, korením a bylinkami.
- Mäsové guľky v pekáči prelejeme paradajkovou omáčkou a pečieme ešte 30 minút.
- Medzitým uvaríme cestoviny, rozdelíme ich na taniere, na cestoviny dáme guľky a omáčku a ozdobíme bazalkou.
|