Vegánske karí

Šošovicové karí s batatmi

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. V panvici roztopíme kokosový olej, pridáme quinou, soľ, mleté čierne korenie, trochu vývaru, trochu vytlačenej pomarančovej šťavy, brusnice a varíme asi 15 minút.
  2. Do mixéra s nožíkmi (sekáčika) dáme tekvicové pyré, kukuricu, kokosové mlieko, pomarančovú šťavu, arašidy, zmes korenín na karí, soľ a vymixujeme na hladkú zmes.
  3. Cibuľu a cesnak nakrájame a orestujeme na troche kokosového oleja. Pridáme pomarančovú šťavu, nakrájané očistené bataty, osolíme, okoreníme a uvaríme domäkka. Pridáme k tekvicovej zmesi.
  4. Do hrnca dáme šošovicu, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a dusíme, kým nie je šošovica mäkká. Ak je potrebné, pridáme ešte vodu. Nakoniec k hotovej šošovici pridáme tekvicovo-batatovú zmes, osolíme, okoreníme, premiešame a všetko spolu prehrejeme.
  5. Na taniere dáme quinou s brusnicami, tekvicovo-batatovo-šošovicové karí, posypeme arašidmi a nasekanou koriandrovou vňaťou.