Vegánske karí
Šošovicové karí s batatmi
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
40 minút príprava |
Postup- V panvici roztopíme kokosový olej, pridáme quinou, soľ,
mleté čierne korenie, trochu vývaru, trochu vytlačenej pomarančovej šťavy, brusnice a varíme asi 15 minút.
- Do mixéra s nožíkmi (sekáčika) dáme tekvicové pyré, kukuricu, kokosové mlieko, pomarančovú šťavu, arašidy, zmes korenín na karí, soľ a vymixujeme na hladkú zmes.
- Cibuľu a cesnak nakrájame a orestujeme na troche kokosového oleja. Pridáme pomarančovú šťavu, nakrájané očistené bataty, osolíme, okoreníme a uvaríme domäkka. Pridáme k tekvicovej zmesi.
- Do hrnca dáme šošovicu, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a dusíme, kým nie je šošovica mäkká. Ak je potrebné, pridáme ešte vodu. Nakoniec k hotovej šošovici pridáme tekvicovo-batatovú zmes, osolíme, okoreníme, premiešame a všetko spolu prehrejeme.
- Na taniere dáme quinou s brusnicami, tekvicovo-batatovo-šošovicové karí, posypeme arašidmi a nasekanou koriandrovou vňaťou.
|