Šošovicová polievka

mardo - fotkamardo, 26. apríla 2014
Šošovicová polievka
Foto: mardo

Jednoducha a dobra. To ma napadne pri tejto polievke.

60 minút
príprava

Suroviny

4 ks
1 ks
3 ks
400 g
3 strúčiky
2 ks
2 ks
5 ks




Postup

  1. 1

    Sosovicova polievka ma vonat timianom a citronom, aspon teda u mna v kuchyni. Zaklad polievky, ako je u mna zvykom, tradicne, mrkva a zeler. Prijemny zaklad do polievky osmahneme na oleji, pridame salotku s cesnakom a porestujeme. V case, ked uz bude cibulka akorat, vlozime do hrnca namocenu sosovicu aj s vodou v ktorej bola namocena. Sol, cierne korenie, stavu z celeho citrona, bobkovy list, nove korenie, tymian a vnatku pridame do polievky, poriadne zamiesame, znizime plamen a varime. Uz tu mozno citit vonu a chut nasej polievky.

    Šošovicová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Ostava nam ocistit zemiaky, ktore nakrajame na kocky. Na zemiaky nam staci 15minut. Myslim ze tak po 45tich minutach varenia, skusime sosovicu ak myslite ze uz je pred koncom pridame zemiaky. Niekedy ich varim aj viac ako 15minut, zalezi od zemiakov a okolnosti. Poslednou vecou, ktoru urobime je pasirovanie, staci 1/4 polievky. A mame hotovo. Okostujeme, ak je potrebne, dosolime, dokorenime a dostavime citronom. Prajem Vam dobru chut!

Diskusia k receptu

kredenc
neviem, čo je "cibulka akorat"
môžeš prezradiť odkiaľ máš "timián"?
kukulienka71
@mardo ,tvoj slovník je na pousmiatie:-) šošovicovú varím často,aj s mrkvou a petržlenom alebo potom nakyslo...žeby som nabudúce skúsila podľa teba?Tou perfektnou úvodnou fotkou si ma presvedčil;-)
mardo
Dakujem! som rad ze moj podpis na jedle uz vidiet. recepty pisem tak podla seba, hadam to raz bude aj na knihu :-)
@kredenc ok, jasne teraz to uz vidim, v slovencine je y. beriem, opravim. A cibulka akorat, zlatista farba. tak je ready.
sany11
Šikovný chalan,polievka sa mi pači a vyskúšam podla teba : )
marta23
V rozspise surovín je správne napísané: tymián a nie timián
sandraviglasova
krásna :-) milujem šošovicu z každého kraja, u nás sa robí len s klobásou, zemiakmi, cesnakom, bobkovým listom a mliekom :-) túto si ukladám a priateľa ňou prekvapím, jeho mamina robí podobnú :-)
garanco
...pri podobnom recepte mi raz syn - vtedy asi osemročný - dopísal ...a mäso?... Je výborná, ak sa v nej varí kúsok údeného masa.
tanulienka
najlepšiaaaaa :) inú už nerobím.... v rámci diety vynechávam zemiaky, a aj tak je najlepšiaaaa :D
mardo
Dakujem! Velmi ma tvoj komentar potesil!!! Som rad ze Vam chuti!
sadell
Ako robis pasirovanie? Este som to nerobila.
klarajka
Dnes som ju uvarila, všetkým chutila. Ďakujem za inšpiráciu a recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia