Šošovicová polievka

Autor receptu: mardo

Jednoducha a dobra. To ma napadne pri tejto polievke.

60 minút
príprava

Postup

  1. Sosovicova polievka ma vonat timianom a citronom, aspon teda u mna v kuchyni. Zaklad polievky, ako je u mna zvykom, tradicne, mrkva a zeler. Prijemny zaklad do polievky osmahneme na oleji, pridame salotku s cesnakom a porestujeme. V case, ked uz bude cibulka akorat, vlozime do hrnca namocenu sosovicu aj s vodou v ktorej bola namocena. Sol, cierne korenie, stavu z celeho citrona, bobkovy list, nove korenie, tymian a vnatku pridame do polievky, poriadne zamiesame, znizime plamen a varime. Uz tu mozno citit vonu a chut nasej polievky.
  2. Ostava nam ocistit zemiaky, ktore nakrajame na kocky. Na zemiaky nam staci 15minut. Myslim ze tak po 45tich minutach varenia, skusime sosovicu ak myslite ze uz je pred koncom pridame zemiaky. Niekedy ich varim aj viac ako 15minut, zalezi od zemiakov a okolnosti. Poslednou vecou, ktoru urobime je pasirovanie, staci 1/4 polievky. A mame hotovo. Okostujeme, ak je potrebne, dosolime, dokorenime a dostavime citronom. Prajem Vam dobru chut!