Šošovicová polievka
Šošovicová polievka bez smotany (fotorecept)
Autor receptu: eeevelin
Urobila som našu tradičnú šošovicovú
polievku bez smotany.* Mliečne
výrobky
pridané do jedla znižujú obsah železa
obsiahnutý v šošovici. Častejšie robím
polievky, kde nie sú mliečne výrobky z
dôvodu, že som anemická. Dúfam, že
Vám bude chutiť. Dobrú chuť!
Postup
- Opražíme nakrájanú cibuľu na masle až neskôr pridáme cesnak, kvôli tomu aby nezhorkol, nemal by sa dlho pražiť.
- Do hrnca s opraženou cibuľou a cesnakom pridáme umytú šošovicu a zalejeme 2 - 2,5 l vody, pridáme bobkový list, čierne korenie, rascu. Necháme variť až do zmäknutia šošovice (vegetu pridávame až na konci, ak by sme dali na začiatku varenia, šošovica by sa musela dlhšie variť).
- Následne pridáme pokrájanú očistenú mrkvu, petržlen, zemiaky a dochutíme vegetou.
- Po uvarení som urobila zápražku z hladkej múky a masla, dochutila 2 lyžicami octu, pridala opečený párok a povarila 15 minút.