Šošovicová polievka

Šošovicová polievka bez smotany (fotorecept)

Autor receptu: eeevelin

Urobila som našu tradičnú šošovicovú polievku bez smotany.* Mliečne výrobky pridané do jedla znižujú obsah železa obsiahnutý v šošovici. Častejšie robím polievky, kde nie sú mliečne výrobky z dôvodu, že som anemická. Dúfam, že Vám bude chutiť. Dobrú chuť!

6
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Opražíme nakrájanú cibuľu na masle až neskôr pridáme cesnak, kvôli tomu aby nezhorkol, nemal by sa dlho pražiť.
  2. Do hrnca s opraženou cibuľou a cesnakom pridáme umytú šošovicu a zalejeme 2 - 2,5 l vody, pridáme bobkový list, čierne korenie, rascu. Necháme variť až do zmäknutia šošovice (vegetu pridávame až na konci, ak by sme dali na začiatku varenia, šošovica by sa musela dlhšie variť).
  3. Následne pridáme pokrájanú očistenú mrkvu, petržlen, zemiaky a dochutíme vegetou.
  4. Po uvarení som urobila zápražku z hladkej múky a masla, dochutila 2 lyžicami octu, pridala opečený párok a povarila 15 minút.