Šošovička s údeným kolenom (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

šošovička je zdravá.... :-)

5-6
porcií
40 minút
príprava
160 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...kúpime krásne údené, bravčové zadné koleno...
  2. ...a dáme ho variť do vody s koreňovou zeleninou, bobkáčom, cibuľou, cesnakom a celým čiernym korením, varíme podľa veľkosti, asi tak 111minút a 31 sek....
  3. ...pokiaľ sa koleno varí, vo woku si orestujeme nakrájanú cibuľu, ČMK, pridáme bobkáč až dva a namočenú šošovicu (aspoň na hodinku), podlejeme vodou z kolena a varíme asi 23 minút, keď je mäkká, pridáme sladkú smotanu v ktorej sme dobre rozhabarkovali lyžicu hladkej múky (keď musíš, tak musíš :-). Necháme prevrieť a pridáme kyslú smotanu. Ochutnáme, dochutíme a keď treba okyslíme aj citrónovou šťavou...
  4. ...uvarené koleno naporcujeme, podlejeme tmavým pivom (farba je dôležitá) a dáme na 44 minút do rúry asi na 180°C ... v malej miske si dobre rozmiešame deci piva s dijonskou horčicou, polosladkou sójovou omáčkou a cesnakom....
  5. ...keď je mäsko upečené a schrumkovatené, polejeme ho tým, čo sme si rozmiešali v miske... podávame s čerstvým chlebom (kto drží diétu, môže aj bez chleba :-)))...dobrú chuť :-)