Šošovica so zeleninou v krémovej horčicovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Zelenina s koreniami a omáčkami sa dá uvariť na "kvadrilión" spôsobov, zakaždým trochu inak... to mám na nej veľmi rada. Inšpirácia prišla zo stránky Essen und Trinken.
2 porcie |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu očistíme a nakrájame. Do menšieho hrnca nalejeme jeden a pol hrnčeka vývaru, pridáme šošovicu a prikryté varíme 40 minút na slabom plameni. Zároveň si v inom hrnci dáme variť i vajíčka.
- Po 40 minútach k šošovici pridáme nakrájanú zeleninu, osolíme, okoreníme, zamiešame a dusíme pod pokrievkou ďalších 10 minút.
- Do pol hrnčeka vývaru pridáme jogurt, horčicu a maizenu. Dobre zmiešame, dáme do hrnca a privedieme k varu.
- Keď sa zelenina dovarí, odlejeme z nej vývar, ak ešte nejaký v hrnci je; môžeme ho spotrebovať zas do iného jedla. Do zeleniny prilejeme omáčku a dobre zamiešame. Servírujeme s vajíčkami, ako príloha sa hodí napríklad chlieb, alebo zemiaky.