Snehové pusinky
Snehové pusinky s citrónovým krémom a jahodami
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
40 minút príprava |
80 minút na 110 °C |
Postup- Bielky vyšľaháme spolu s cukrom
a octom na hustý lesklý sneh. Preložíme do zdobiaceho vrecka a na silikónový papier nastriekame rôzne veľké
pusinky. Sušíme v rúre pri 110 °C približne 80 minút
bez ventilátora. Rúru vypneme a pusinky necháme dosušiť.
- Citrónový krém: Nastrúhame kôru z biocitrónov, šťavu vytlačíme a spolu s cukrom, maslom a vajíčkami šľaháme nad parou, kým
nevznikne hladký krém. Hotový krém by
mal mať 70 °C. Za občasného premiešania
necháme vychladnúť v chladničke.
- Polovicu jahôd rozmixujeme s cukrom.
Citrónový krém nanesieme na taniere,
poukladáme pusinky, jahody a pokvapkáme jahodovou omáčkou.
|