Snehové pusinky

Snehové pusinky s citrónovým krémom a jahodami

Autor receptu: redakcia

5
porcií
40 minút
príprava
80 minút
na 110 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme spolu s cukrom a octom na hustý lesklý sneh. Preložíme do zdobiaceho vrecka a na silikónový papier nastriekame rôzne veľké pusinky. Sušíme v rúre pri 110 °C približne 80 minút bez ventilátora. Rúru vypneme a pusinky necháme dosušiť.
  2. Citrónový krém: Nastrúhame kôru z biocitrónov, šťavu vytlačíme a spolu s cukrom, maslom a vajíčkami šľaháme nad parou, kým nevznikne hladký krém. Hotový krém by mal mať 70 °C. Za občasného premiešania necháme vychladnúť v chladničke.
  3. Polovicu jahôd rozmixujeme s cukrom. Citrónový krém nanesieme na taniere, poukladáme pusinky, jahody a pokvapkáme jahodovou omáčkou.