Slivkový koláč

Snehové kocky s minislivkami (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Sladkokyslé šťavnaté minislivky sú z plánky, ktorá rastie pod lesom na lúke...

30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Veľkosť hrnčeka je 200 ml, veľkosť plechu 20x35x6 cm.
  2. Polovičky očistených sladkokyslých šťavnatých minisliviek som dochutila uvedenými surovinami podľa vlastnej chuti. Ak nemáte radi veľa sliviek v koláči, dajte menšie množstvo a veľké slivky nakrájajte na štvrtiny. Ochutenie sliviek je na vás...
  3. Na cesto v miske šľahám žĺtky s cukrom, štipkou soli a pridám tvaroh. K vymiešanej zmesi po častiach pridávam múku s práškom do pečiva. Vymiešam poriadne (ručným mixérom).
  4. Hustejšie cesto rozotriem na vymastený a strúhankou posypaný plech, zarovnám. Na cesto rozložím pripravené ochutené slivky. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 20 minút.
  5. Z bielkov s cukrom vyšľahám sneh a nakoniec zašľahám škrob a ocot. Potom predpečený koláč vyberiem z rúry a navrch rozotriem vyšľahaný sneh.
  6. Koláč vložím naspäť do rúry a pečiem ešte cca 10 minút. Kontrolujem.
  7. Upečený koláč nakrájam až po riadnom vychladnutí.