Zemiakový šalát

Šmykľavý šalát - ázijský (fotorecept)

Autor receptu: 2010

Ja mám túto slovenskú klasiku veľmi rád a často sa u nás podobne robila ako tu je starší recept od Alexdidi https://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-cibulovy-salat-fotorecept/9179-recept.html ale recepty sú na to, aby sa aj pomenili, dakedy k lepšiemu, dakedy k horšiemu.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zacneme ako slovenska klasika, uvarime zemiaky v supke dame ochladit, osupeme a nakrajame na koliecka a pridame nakrajanu cibulu, ja mam rad na koliecka na tenko.
  2. Medzi tym si dame varit nalev z vody, soli, cierneho a noveho korenia a bobkoveho listu. Ocot som pridal azijsky ryzovy ale da sa aj kokosovy - uz som si odvykol od ostreho slovenskeho. Dame varit tak na 15 minut.
  3. Horuci nalev pridame k zemiakom a nechame ich prejst chutami, aby nasali nalev tak 30 minut.
  4. Medzi tym si pripravime zrele avokado, ktore osupeme a pokrajame na drobno zmiesame s pretlacenym cesnakom a koriandrovou vnatou, pridame ocot aby nam neocernelo a ja som na stiplave tak som pridal lyzicku chilli oleja. Vmiesame k zemiakom a este poolejujeme lyza-dve podla chuti.
  5. Do air fryera som dal v semienkach obaleny hrubsi Hoki filet na 2 x 8 minut na 200 °C.