Smotanovo-hubové cestoviny s kuracím mäsom fotorecept
Foto: eviana
Tip na rýchly obed či večeru :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...hrsť sušených húb si zalejeme vriacou vodou a cca 30 minút si ich nevšímame.
-
2
...zatiaľ si nakrájame kuracie mäsko na kocky cca 1x1 cm, cibuľku na nie príliš jemné kocky a cesnak na štvrťky (chceme aby dal jemnú príchuť, nie aby chuť hríbikov zabil:))
-
3
...na panvicu si dáme plátok masla (cca 1 cm z veľkého masla) a 2 PL olivového oleja, do rozpáleného pridáme kocky kuracích pŕs
-
4
...jemne ich okoreníme, smažíme len 2-3 minútky kým sa zatiahnu, potom ich vyberieme z panvice a výpek použijeme ďalej
-
5
...pridáme kúsky cesnaku (dosť veľké, aby sme ich neskôr mohli vybrať a neskôr pretlačiť)
-
6
...vsypeme nakrájanú cibuľu
-
7
...teraz si začneme všímať namočené sušené huby - poriadne z nich zlejeme vodu (tú odložíme bokom, ešte sa nám zíde) a vysypeme ich do panvice, necháme spolu dusiť 2-3 minuty
-
8
...potom cesnak vyberiem a pretlačíme ho naspäť k hubám a cibuli... už nasiakol hubami a cibuľou (ak by sme ho pretlačili hneď v úvode, jedlo by naopak natiahlo silnú chuť cesnaku a chuť húb by zanikla). Podusíme spolu cca 25 minút, keď máme pocit, že je málo tekutiny, podlejeme vodou z húb.
-
9
...čerstvé (alebo ako u mňa mrazené lieviky trúbkovité) huby si očistíme, opláchneme a nakrájame na väčšie kúsky. Možno použiť hocijaké huby, ktoré máte k dispozícii - aj pečiarky (šampiňóny).
-
10
...huby vsypeme do panvice, dochutíme - korením, rascou, sladkou paprikou, soľou... podľa chuti
-
11
...pridáme halúzku ligurčeka (domácky názov vegeta), zalejeme cca 0,5 dl vody z húb a všetko spolu dusíme cca 10 minút
-
12
...vlejeme smotanu na varenie
-
13
...necháme prevrieť - zredukovať
-
14
...do vriacej hmoty vysypeme kuracie prsia a necháme prehriať - maximálne minútku
-
15
...odstavíme z ohňa a vsypeme nasekanú petržlenovú vňať. Potom už len uvariť cestoviny a je to... naozaj skvelé :)
ps: cestoviny milujem na vsetky sposoby, chut a vonu hribov tiez, takze nechala by som sa ponuknut hned.
@coldbery , teší ma, že sa Ti môj recept páči, ďakujem ♥
@bramborka , presne ako vravíš, ligurčeku sa ľudovo hovorí maggi :) Vďaka za milé slová, dúfam, že raz aj naozaj ochutnáš niečo z mojej kuchyne :)
@elysienka moja, Tebe aj celý hrniec s radosťou zrobím :)
@mariamka , nepochybujem, že medzi nami fungujú aj telepatické linky na plné pecky... u Teba by mi chutilo všetko, nie raz som sa presvedčila, že máme podobne chute nastavené, ďakujem Ti Darling :)
@afataga , vďaka drahá... a ja čakala, že Ti chilli bude chýbať a Ty bambino postrádaš :)
@svedka , pre Teba by som namiesto klasickej smotany pridala kokosové mlieko :) Ďakujem :)
@eviana neostalo este? :)
@megdesign , bambino som do nej ozaj nedala, to som radšej zjedla samotné :) Neostalo, ale keď pôjdem niekedy okolo zrobím a donesiem na ochutnávku ;)
veľmi rada čítam tvoje komentáre..vždy mi je úsmevne pri nich..cítim dobro aj cez tie tvoje písmenká..:-)
@eviana
chutné..u nás obľúbený typ jedla..
@mesiar50 , vďaka za slová uznania :)
@radost , krásne si o @havino napísala, viem presne ako to myslíš a cítim to rovnako... je tu pár ľudí, slniečok milých, z ktorých krásne cítiť človečinu...a Tvoje slová aj básnivé tiež prispievajú úžasným spôsobom ku pohodovému koloritu Varechy... ďakujem :)
@cesminkaz moja, ďakujem za milé slová, budem veľmi rada ak vyskúšaš a zachutí Vám...budem sa tešiť na Vaše dojmy z tohto jedla :)