Slivkové gule
Slivkovo–brusnicové guľky s ginom
Autor receptu: redakcia
Postup- Pomarančovú šťavu zmiešame
s brusnicovým sirupom, zohrejeme.
Pridáme brusnice, slivky, cointreau,
gin a povaríme. Slivky a brusnice
vyberieme a šťavu odložíme.
- Na panvici roztopíme maslo, pridáme strúhanku, škoricový cukor a opečieme dozlatista.
- Na dosku nastrúhame varené zemiaky,
pridáme štipku soli, múku a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme a rozkrájame na štvorce. Na každý kúsok cesta dáme
1 slivku a pár brusníc, zabalíme do
tvaru guľky. Dáme zovrieť vodu
a guľky varíme, až kým nevyplávajú
na povrch. Každú obalíme v strúhankovej zmesi.
- Šťavu zo sliviek varom zredukujeme. Nalejeme na tanier, na ňu
dáme guľky, posypeme ich makom zmiešaným s práškovým cukrom a ozdobíme čučoriedkami a mandľami.
|