Slivkové gule

Slivkovo–brusnicové guľky s ginom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pomarančovú šťavu zmiešame s brusnicovým sirupom, zohrejeme. Pridáme brusnice, slivky, cointreau, gin a povaríme. Slivky a brusnice vyberieme a šťavu odložíme.
  2. Na panvici roztopíme maslo, pridáme strúhanku, škoricový cukor a opečieme dozlatista.
  3. Na dosku nastrúhame varené zemiaky, pridáme štipku soli, múku a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme a rozkrájame na štvorce. Na každý kúsok cesta dáme 1 slivku a pár brusníc, zabalíme do tvaru guľky. Dáme zovrieť vodu a guľky varíme, až kým nevyplávajú na povrch. Každú obalíme v strúhankovej zmesi.
  4. Šťavu zo sliviek varom zredukujeme. Nalejeme na tanier, na ňu dáme guľky, posypeme ich makom zmiešaným s práškovým cukrom a ozdobíme čučoriedkami a mandľami.