Cesnakovy koláč
Slaný cesnakový koláč k polievke alebo vínku
Autor receptu: rimm
Jednoduchý rýchly koláčik.
6 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 185 °C |
Postup
- Spravíme kvások (mlieko, štipka cukru, droždie).
- V mise zmiešame múku, nastrúhané vopred uvarené zemiaky, soľ, rascu a kvások. Spravíme vláčne cesto a necháme ho nakysnúť.
Ak je cesto husté, pridáme ešte mlieko, ak naopak, pridáme múku, ale to už viete :D
- Cesto dáme na vymastený plech alebo na papier na pečenie. Potrieme olejom s pretlačeným a osoleným cesnakom. Posypeme rascou.
- Dáme piecť 180-185 °C na cca 25-30 minút.
Počas pečenia potierame olejom s cesnakom aspoň 3x.
- Nalejeme si vínko, pivo... alebo podávame k fazuľovej polievke na kyslo.