Cesnakovy koláč

Slaný cesnakový koláč k polievke alebo vínku

Autor receptu: rimm

Jednoduchý rýchly koláčik.

6
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Spravíme kvások (mlieko, štipka cukru, droždie).
  2. V mise zmiešame múku, nastrúhané vopred uvarené zemiaky, soľ, rascu a kvások. Spravíme vláčne cesto a necháme ho nakysnúť. Ak je cesto husté, pridáme ešte mlieko, ak naopak, pridáme múku, ale to už viete :D
  3. Cesto dáme na vymastený plech alebo na papier na pečenie. Potrieme olejom s pretlačeným a osoleným cesnakom. Posypeme rascou.
  4. Dáme piecť 180-185 °C na cca 25-30 minút. Počas pečenia potierame olejom s cesnakom aspoň 3x.
  5. Nalejeme si vínko, pivo... alebo podávame k fazuľovej polievke na kyslo.