Foto: enerrgizer
...alebo pizza pesto, či focaccia... je to hrubší koláč z kysnutého cesta s ovčím syrom a pečeným cesnakom, proste je to fajnotka :-) inšpirácia: Zobraziť celý popis...alebo pizza pesto, či focaccia... je to hrubší koláč z kysnutého cesta s ovčím syrom a pečeným cesnakom, proste je to fajnotka :-) inšpirácia: www.foodpeoplewant.com a tiež tento super blog , ďakujem. Recept som si samozrejme prispôsobil podľa svojej chuti a chladničky...
porcie
príprava
na 250 °C
Suroviny
kysnuté cesto: | |
350 g |
|
5 g |
|
2-3 PL |
|
4-5 ks nakrájané |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
250-300 ml vlažná |
|
pečený cesnak: | |
1-2 hlavičky |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
ostatné suroviny: | |
|
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
...spravil som kvások a pridal som ho k preosiatej múke, ako aj nakrájané sušené paradajky naložené v oleji, olivový olej, soľ a primerane vody. Cesto mi vymiesil robot a ja som ho potom nechal kysnúť...
-
2
...pripravil som si pečený cesnak. Očistený cesnak som zalial olivovým olejom, pridal som talianske korenie (oregáno, majoránka, tymián, bazalka, rozmarín) a soľ. Mal som ho fritovať v rúre, pri 150°C asi hodinku, ale ja som ho nechal pomaličky prebublávať na plyne a bol hnedý, krásny a hotový asi o 31 minút... ten perfektný olej som si odložil do chladničky...
-
3
...rúru som vyhrial na max... 250°C. Cesto mi už krásne vykyslo, tak som ho trošku premiesil a dal na papier na pečenie. Pomohol som si s tým ochuteným cesnakovým olejom a nelepilo sa. Vypracoval som ho asi na centimetrovú hrúbku. Natrel som ho domácim, čerstvým a voňavým bazalkovým pestom, posypal som ho nastrúhaným ovčím syrom. Na vrch som dal tenké zemiakové kolieska, ktoré som predtým chvíľku oblanšíroval vo vriacej vode, natrel som ich cesnakovým olejom. Prihodil som trošku čerstvého rozmarínu a pečený cesnak. Celú pizzu som ochutil talianskym korením. Nechal som 30 minút kysnúť, ale stačila by aj polhodinka... :-)
-
4
...rúra s kameňom je už vyhriata, pizza podkysla, tak som ju dal do rúry, piekla sa asi 11 až 14 minút a bola hotová a bola výborná a bolo jej asi málo... dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu